MEB, öğrencileri "Dede Korkut Hikayeleri" ile buluşturmaya başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Anadolu Masalları projesi kapsamında resimleri, animasyonu, müziği ve seslendirmesi öğretmenler tarafından gerçekleştirilen "Dede Korkut Hikayeleri"nin ilk videosu öğrencilerin ve öğretmenlerin erişimine sunuldu.

Haberler 02.04.2021 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dede Korkutun video olarak sunulan ilk hikayesi Basatn Tepegözü Yenmesi Destan, www.youtube.com/meboygmanadolumasallari adresinde yaynland.

MEB Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürü Adnan Boyac, milli destan özellii tayan Dede Korkut Hikayelerinin Türk kültürü, Türk milleti denilince akla gelen vasflardan doruluk, dürüstlük, sözünde durmak ve kutsal sayd deerler uruna fedakar olmak konularn içeren Ouz Boyunun Korkut Atasnn öütlerini tadn ifade etti.

Bu abide eseri gelecek kuaklarn daha yakndan tanmas için Ata Miras Kültür Atlas Anadolu Masallar ve Dede Korkut Hikayeler Projesini balattklarn hatrlatan Boyac, bu kapsamda, okul öncesi, ilkokul 1, 2, 3, 4, snflar için çkardklar Anadolu masallar setlerinin ardndan ortaokul örencileri için de Dede Korkut Hikayeleri setlerinin basldn belirtti.

Adnan Boyac, Milli Eitim Bakanmz Ziya Selçukun 4 Mart 2021deki proje tantm toplantsnda babaannesinden örendii Ot kökü üzerinde büyür. sözünde özetledii gibi çocuklarmza köklerimizi ve atalarmz tantmak için bu set, onlarn dil geliimi düzeyine uygun ekilde sadeletirildi. Dede Korkuta ait 13 hikayenin tamamndan oluan kitaplar, örenci saylarna göre ortaokullarn kütüphanelerine gönderildi. Hikayelerin yannda 1 mini sözlük de bulunuyor. dedi.

DEDE KORKUT HKAYELERNN LK VDEOSU YAYINDA

Dede Korkutun tüm hikayelerinin animasyonlarla anlatmn içeren çalmaya da baladklarn belirten Boyac, unlar kaydetti:

Videolarmza Dede Korkutun Basatn Tepegözü Yenmesi Destan ile baladk. Bu hikayenin resimleri öretmenlerimizce hazrland. Öretmenler Türkiye çin Söylüyor Projesindeki müzik öretmenleri de hikayeye özgü söz yazd ve beste yapt. Resimlendirilmi ve seslendirilmi hikayenin videosu www.youtube.com/meboygmanadolumasallari youtube kanalmzda çocuklarmzn eriimine sunuldu. Projede yer alan öretmenlerimiz, Anadolu corafyas dna çkarak, Türk dünyas masallar ile tüm Türk boylarnn kültürünü gençlere aktarabilmek için akademisyenler ile birlikte çalmalarn sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git