MEB okul öncesi çocuklara yaz okulları açacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), eylül ayında ilkokula başlayacak çocuklar için yaz okulları açılması kararlaştırıldı.

Haberler 11.06.2020 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan 81 ile 2019-2020 eitim öretim yl sene sonu i ve ilemlerine ilikin yaz gönderildi.

Yazda, daha önce 19 Hazirana kadar açk tutulan okul öncesi eitim kurumlarna ilikin yeni bir gelimeye yer verildi.

Bu kapsamda eylül aynda ilkokula balayacak ancak ana snfna devam etmemi çocuklarn ilkokula hazrlanmalar amacyla yaz okullar açlabilecek. Bunun yannda okul öncesi eitime devam etmi çocuklar için de yaz kulüpleri düzenlenecek.

2019-2020 eitim ve öretim ylnn ikinci dönemi için karne, teekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda, örenci ve velilerin eriimine açlacak.

BRNC DÖNEM NOTU BULUNMAYAN ÖRENCLERLE LGL DÜZENLEME

MEBin resmi yazsnda yeni tip koronavirüs salgn nedeniyle ikinci dönem yüz yüze eitim öretim faaliyetlerinin yaplamamas nedeniyle örencilerin snf geçme ilemlerine ilikin bilgilere de yer verildi.

Bu kapsamda, mevzuat düzenlemesiyle birinci dönem puan bulunan ilkokul ve ortaokul örencilerinin puanlarnn snf geçme puannn altnda kalp kalmamasna baklmakszn bir üst snfa geçmelerine imkan saland.

Ancak ilgili kanun gerei yurt dnda bulunan, salk durumu gibi nedenlerle birinci dönem notu bulunmayan örencilerin snf geçme durumlarna ilikin de düzenleme yapld.

Buna göre, mazeretleri nedeniyle birinci dönem puan bulunmayan örencilere devam edemedikleri eitim ve öretim ylna ait derslerden ikinci dönem sonunda snav yaplamayacandan bu örenciler de snflarn geçmi saylacak.

Velilerin yazl talepte bulunmalar halinde bu örencilerin de snf tekrar yapabilmelerine imkan salanacak.

Ana Sayfaya Git