MEB okullarda "hami" dönemini başlattı

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "Hami Projesi' ile 78 ilde 3 bine yakın özel okul ile kamu okulu eşleşerek, "sosyal etkinlik", "akademik başarı" ve "Ar-Ge" konularında ortak çalışmalar yürütüyor

Haberler 27.03.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) hazrlanan Hami Projesi ile 78 ilde 3 bine yakn özel okul ve kamu okulu eletirilerek, sosyal etkinlik, akademik baar ve Ar-Ge konularnda ortak çalmalar yürütülmeye baland.

MEB 2023 Eitim Vizyon Belgesinde, özel ve resmi okullar arasndaki sosyal dayanma ile bütünlemeyi artrmak için ortak proje ve platformlarn oluturulmas ve yenilikçi uygulamalarn hayata geçirilmesine yönelik i birliklerinin desteklenmesi hedefi yer alyor.

Bu kapsamda, MEB Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüü himayesinde Hami Projesi uygulamaya konuldu.

Projeyle, resmi ve özel okullarn etkileiminin artrlmas, eitim öretimde örencilerin akademik baar ve sosyal becerilerinin gelitirilmesinin salanmas, iki kurumsal yapnn bir arada eitimin temel hedeflerine ilikin i birlii yapmas hedefleniyor.

çalmann temel felsefesini ise gönüllülük esasna göre karlkl i birlii oluturuyor.

- Güçlü balar kuruluyor

Hami Projesi, yeteneklerin, deerlerin, becerilerin paylald sosyal dayanmay hedefliyor. Proje kapsamnda, özel ve resmi okullar arasnda güçlü balar kurularak etkileim salanyor.

Projede, 78 ilde 2 bin 714 resmi ve özel okul eleti. Toplam 5 bin 428 okulda yürütülen projede, sosyal etkinlik, akademik baar ve Ar-Ge faaliyet alanlarnda ortak çalmalar yaplmaya baland. Türkiye genelindeki 12 bine yakn özel okul says baz alndnda, özel okullarn projeye büyük ilgiyle yaklat görüldü.

Bu balamda, sosyal etkinlik çalmalarnda, çocuklarn evrensel, milli ve manevi erdemlerle birlikte yaam becerilerinin gelitirilmesine yönelik ortak faaliyetler, doal, tarihi ve kültürel mekanlar ile bilim-sanat merkezleri ve müzeler gibi okul d örenme ortamlarna yönelik çalmalar yürütülüyor.

Akademik baarnn artrlmasna yönelik çalmalar ise gençlerin, eitim öretim süreçlerinde sosyal giriimcilikle tanarak, toplumsal problemlere çözüm aramasn salayacak çalmalar içeriyor.

Ar-Ge çalmalaryla, ulusal ve uluslararas hibe veren kurumlardan destek alarak, sosyal sorumluluk projeleri yoluyla kurumlar arasndaki etkileimi artrmaya yönelik çalmalar yaplyor.

- yi örneklerin sergilenmesi planlanyor

Bu kapsamda, okullar karlkl olarak, paylamaya deer bulduklar konularda birbirlerine hamilik yapyor. Gerçekleen faaliyetlerle, bireylerin sosyal becerilerinin gelitirilmesi, akademik baarlarnn artrlmas ve çözüm odakl yaklamlarnn güçlendirilmesi amaçlanyor.

Hami Projesi kapsamnda yaplan çalmalar arasndan belirlenen iyi örneklerin maysta Ankarada sergilenmesi planlanyor.

Ana Sayfaya Git