MEB resmen harekete geçti!

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer duyurdu. Bakan Özer okulların açıklmasıyla ilgili, “İlk önceliğim gerekli tüm tedbirleri alarak okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir. Türkiye’nin geleceği için yüz yüze eğitime bir an önce geçmek oldukça kritik bir hal almıştır. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Haberler 11.08.2021 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milyonlarca örenci, öretmen ve veli Okullar ne zaman açlacak? sorunun yantn merak ediyor. Yüz yüze eitim için gün sayan örencilerin bekledii açklama Milli Eitim Bakan Mahmut Özerden geldi. Göreve geçtiimiz günlerde balayan Bakan Özer, Eylülde okullar açmak için her ne gerekiyorsa yapacaklarnn altn çizerek Türkiyenin gelecei için yüz yüze eitime bir an önce geçmek oldukça kritik bir hal almtr. Okullarn açlmas için vakalarn belirsiz bir gelecekte tamamen sfrlanmasn bekleyemeyiz. Pandemi dolaysyla çocuklarmzn bedensel ve zihinsel olarak etkilenmelerine daha fazla müsaade edemeyiz. Son söz olarak artk okullar kapal tutmak gibi bir lüksümüz yoktur. ifadelerini kulland.

AI OLMAYANLAR çN KISITLAMA GELEBLR

Gözler okullarn açlaca tarihe ve eitimin nasl balayacana çevrildi. Bilim Kurulu son 2 haftadr gündemine bu konuyu tand. Ve tavsiye kararlar alnd.

Mevcut durumda 18 yandan gün alanlar alanyor. Bilim Kurulu üyeleri okullar açlmadan 15-18 yandaki lise örencilerinin de alanabileceini belirtti. Bu noktada inisiyatif velilerde olacak. Yani 15-18 ya aras çocuklar ebeveyn izni ile alanabilecek.

Kurul, 12-15 ya aras çocuklar için ise risk gruplar belirlenerek alanabilecei belirtildi. Her hangi bir kan hastal, kanseri tedavisi görenler, organ nakli gerçekletirilenler ve doutan immün yetersizliine sahip çocuklarn alanabilecei belirtildi. lgili uzmanlar önce risk gruplarn belirleyecek ardndan bu gruplara a randevu sisteminin açlmas bekleniyor. Yine bu ya grubunda da ebeveyn izniesas olacak.

OKULLAR NE ZAMAN AçILACAK?

MEB, 2021-2022 eitim öretim ylna ait takvimini duyurdu. Yaplan açklamaya göre, birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü balayacak ve 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. Yeni eitim ve öretim ylnda okul öncesi eitim ve ilkokul 1. snfa balayacak örenciler için 31 Austos-3 Eylül 2021 tarihleri arasnda uyum eitimleri yaplacak. Öte yandan öretmenlerin mesleki çalmalar ise 31 Austos 2021 balayacak.

Ana Sayfaya Git