MEB sözleşmeli öğretmen atama takvimini ve kontenjanları açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığınca, 20 bin 127 sözleşmeli öğretmen atanmasına ilişkin kontenjan dağılımı ve atama takvimi açıklandı.

Haberler 18.02.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Milli Eitim Bakanl (MEB), 20 bin sözlemeli öretmen almna ilikin atama takvimini ve kontenjanlar açklad. MEBin yaymlad atama takvimine göre, 90 alanda, 20 bin sözlemeli öretmen alnacak. 20 bin öretmen için ön bavurular ise 15 Martta balayacak. MEBin açklad kontenjan dalmna göre, 3 bin 570 ile en çok snf öretmenliine alm yaplacak. 2 bin 193 kontenjanla ngilizce, 2 bin 143 kontenjanla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile bin 835 kontenjanla lköretim Matematik öretmenliklerine alm yaplacak.

Milli Eitim Bakanlnn internet sitesindeki duyuruya göre, Bakanla bal örgün ve yaygn eitim kurumlarnn öretmen ihtiyacnn karlanmas amacyla Sözlemeli Öretmen stihdamna likin Yönetmelik kapsamnda 20 bin 127 pozisyona sözlemeli öretmen atamas yaplacak.

Buna göre, snf öretmenliine 3 bin 570, ngilizceye 2 bin 193, din kültürü ve ahlak bilgisi dersine 2 bin 143 öretmen atamas gerçekletirilecek. Türkçe öretmenliine bin 140, okul öncesine bin 720, fen bilimleri/fen ve teknoloji öretmenliine bin 3, ilköretim matematik branna ise bin 835 öretmen atanacak. Böylece MEB, 90 branta toplam 20 bin 127 öretmeni bo kadrolara atayacak.

Adaylar, Türkçe, ilköretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk Dili ve Edebiyat, tarih, corafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabanc dil (Almanca, ngilizce), rehberlik, okul öncesi ve snf öretmenlii alanlarnda, 2016 Kamu Personel Seçme Snavnda KPSSP121 puan türünden, dier alanlarda ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan alanlar 15-21 Mart tarihleri arasnda bavuru yapabilecek.

Sözlü snava davet edilmek üzere yaplacak bavurular, elektronik ortamda http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden alnacak. Adaylar, elektronik ortamdaki bavurular ve buna ilikin Elektronik Bavuru Formunun çktsn, ahsen ya da noter ile vekalet verecekleri kiiler araclyla il veya ilçe milli eitim müdürlüklerine onaylatacak.

Sözlü snav

Sözlemeli öretmenlik için sözlü snava girmek üzere yaptklar bavurular onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan balamak üzere, alanlar bakmndan belirlenen kontenjan saysnn üç kat aday (Son sradaki adayla ayn puana sahip olan adaylar dahil), yerletirildikleri snav merkezinde sözlü snava alnacak.

Sözlü snava katlanlarn snav puanlar Sözlü Snav Sonuç Ekranna ilenecek; sözlü snav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar baarl saylarak sözlemeli öretmenlie atanmak üzere tercih yapma hakkn elde edecek.

Sözlü snava alnacak adaylar, http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden duyurulacak.

Snavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, çalmak istedikleri en fazla 20 eitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek.

Adaylarn sözlü snava alnacaklar snav merkezleri 27 Martta ilan edilecek.

KPSS10 puan türünden bavuran adaylarn sözlü snav 3-7 Nisan, KPSS121 türünden bavuran adaylarn snavlar ise 24 Nisan-13 Mays tarihleri arasnda yaplacak.

Ana Sayfaya Git