MEB tekli eğitim için kamulaştırmayı hızlandırdı

MEB, tekli eğitime geçişte arsa ihtiyacını karşılamak için kamulaştırma işlemlerine hız verdi.

Haberler 01.12.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm okullarda ikili eitimden tekli eitime geçi çalmalarn sürdüren Milli Eitim Bakanl (MEB), arsa ihtiyacn karlamak için kamulatrma ilemlerini hzlandrd.

MEB, orta vadeli programda da yer alan ikili eitimden tekli eitime geçi kapsamnda çalmalarna devam ediyor.

Bakanlkça 2018 yl bütçesine ilikin hazrlanan kitapçkta yer alan bilgiye göre, 2019 ylna kadar tüm okullarn ikili öretimden tekli öretime geçi için arsa ihtiyac artt. Bakanlk, bu hedefin gerçekletirilmesi için arsa ihtiyacn karlamak amacyla kamulatrma ilemlerine hz verdi.

Bakanlk, mevcut eitim kurumlar ve imar planlarndaki eitim alanlarna ilikin güncel corafi verilerin toplanarak, veri tabannda saklanmas ve karar destek mekanizmas oluturulmasn da amaçlyor.

Kamulatrmay hzlandrd

Büyükehirlerde devam eden yeniden yapm danmanlk hizmetlerinin 2018 içerisinde tamamlanacan öngören bakanlk, yapm ilerinin devamn salamak ve 2019da ülke genelinde tekli eitime geçi hedefini gerçekletirilmek için Türkiye genelinde yeniden yapm danmanlk hizmetlerinin ihale edilmesi ve balatlmasn planlyor.

Bakanlk, yeni eitim yaplarnn güvenli, ekonomik, estetik, konforlu, herkes için eriilebilir olmasn salayacak ekilde, enerji, tasarruf ve hijyen koullarnn da ön planda tutulduu yeni tip projeler üretecek. Yeni okul projeleri, modern ve estetik mimari görünüme de sahip olacak.

Tip projelerin elde edilmesiyle Türkiyede farkl s ve iklim bölgelerine uygun elektromekanik projelerin yan sra farkl deprem bölgeleri ve farkl zemin snflarna göre de statik açdan alternatifli projeler gelitirilecek.

Ana Sayfaya Git