MEB, Türkçe dört beceriyi ölçen ilk e-Sınavı tamamladı

MEB, öğrencilerin okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere dört beceride yeterliliklerini ilk kez ölçen Türkçe e-Sınavın ilk pilot uygulamasını yaptı.

Haberler 08.05.2019 - 01:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), örencilerin okuma, yazma, konuma ve dinleme olmak üzere dört beceride yeterliliklerini ilk kez ölçen Türkçe e-snavn ilk pilot uygulamasn yapt. Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer, dört beceride Türkçe snav yapabilmeyi hedef olarak belirlediklerini söyledi. Bu hedefin yerine getirilmesi için Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüü ile Talim ve Terbiye Kurulu Bakanlnn snavn içerii ve soru hazrlama süreçlerini birlikte yürüttüünü belirten Özer, Bilgi lem Dairesi Bakanlnn da snav için özel yazlm hazrladn ve bilgi teknolojisi altyapsn tamamladn söyledi.

15 L PLOT UYGULAMA çN SEçLD

Özer, snavn uygulanma süreciyle ilgili u bilgileri verdi:

Balangçta 15 ili pilot uygulama için seçtik ve mart ile nisanda pilot uygulamay baarl ekilde tamamladk. Seçilen 15 ilin milli eitim müdürleri hem uluslararas standartlarda e-Snav salonlarnn oluturulmas hem de snavn sorunsuz uygulanmas için büyük emek verdi. MEB olarak, ilk kez Türkçe dört beceriyi ölçebilen bir snav yapabilmi ve uygulayabilmi olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

Bir taraftan 15 ildeki pilot uygulamann sonuçlarn deerlendirme çalmalar devam ederken dier taraftan snavn kapsamn 81 ile çkarabilmek için de çalmalara baladk. Yl sonuna kadar 81 ilde de uygulamay tamamlamay hedefliyoruz. 7nci snfta balattmz pilot uygulamay dier kademelere de yaygnlatrmak istiyoruz.

1547 ÖRENC KATILDI

MEB tarafndan, ilk kez okuma, yazma, konuma ve dinleme olmak üzere dört beceride yeterlilikleri ölçen Türkçe e-Snavn pilot uygulamas için 15 il seçildi. lk uygulama Ankarada 19 Mart-8 Nisanda, dokuz okuldan 350 7nci snf örencisinin katlmyla yapld. Adyaman, Antalya, Aydn, Bursa, Denizli, Erzurum, Gaziantep, stanbul, Konya, Kütahya, Mula, Samsun, anlurfa ve Trabzonda ise 24-26 Nisanda gerçekletirilen pilot uygulamaya, toplam 1547 örenci katld.

Ana Sayfaya Git