MEB, uzaktan eğitim döneminin yol haritasını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 31 Ağustos'ta başlayacak üç haftalık uzaktan eğitim sürecinde, tüm öğretmenler tarafından canlı ders uygulamalarının gerçekleştirilebileceğini bildirdi.

Haberler 26.08.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk imzasyla 31 Austos 2020de balayacak eitim programna ilikin genelge yaymland.

Buna göre, 31 Austos 2020 Pazartesi günü itibaryla uzaktan eitim yoluyla 2019-2020 eitim öretim ylnn ikinci dönemine ait eksik konu ve kazanmlara yönelik eitim program uygulamasna balanacak. 18 Eylüle kadar sürdürülecek uzaktan eitimde, 2019-2020 eitim öretim ylnda yüz yüze ilenemeyen ve örencilerin bir üst snfta hazr bulunuluk düzeylerini etkileyebilecek örenme eksikliklerinin giderilmesine öncelik verilecek.

Geçen eitim öretim ylnn ikinci dönemine ait derslerin üst snflardaki konu ve kazanmlarna temel tekil eden kritik konu ve kazanmlar belirlenerek derslere ait programlar hazrland. lgili kademe, snf ve ders adna göre bölümlenmi programlara MEBin http://mufredat.meb.gov.tr/2019-20ikincidonem.html internet adresinden ulalabilecek. Bakanlk, bu kapsamda, programlar ile öretmenlere örnek olmas için bu programlara yönelik elektronik ortamda 4 bin 25 sayfadan oluan 1215 etkinlik örnei yaymlad.

Gerek yüz yüze eitimde gerekse uzaktan eitimde de kullanlabilecek etkinlikleri öretmenler, ilgili dersin programnda yer alan kazanmlar örencilerin ulamalar kaydyla, okulun veya örencinin durumuna göre, dorudan kullanabilecek, uyarlayabilecek veya kendi etkinliini hazrlayp uygulayabilecek.

Geçen eitim-öretim ylnn ikinci dönemine ait derslerin kritik konu ve kazanmlarna dair ders içerik videolar TRT EBA lkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarnda yaynlanacak.

EBA üzerinden sunulacak alt yapyla, açk kaynakl dier platformlar ve özel okullarn kendi oluturduklar platformlar üzerinden tüm öretmenler tarafndan canl ders uygulamalar gerçekletirilebilecek. Canl ders uygulamalar, örencilerin 2020-2021 eitim ve öretim ylnda devam edecekleri snfn öretmenleri tarafndan yaplacak. Uygulamann hayata geçirilebilmesi için okullarda oluacak ubelere 24-28 Austos tarihlerinde okul idareleri tarafndan snf ve bran öretmeni görevlendirilecek.

CANLI DERSLER çN ETKNLK ÖRNEKLER HAZIRLANDI

Canl ders uygulamalar yoluyla yaplacak eitimlerde, öretmenlere örnek olmas için programlara yönelik elektronik ortamda çok sayda etkinlik örnei hazrland. Etkinlik örneklerine http://mufredat.meb.gov.tr/2019-20ikincidonem.html internet adresinden ulalabilecek.

Yüz yüze eitim baladnda 23 Mart tarihinden itibaren gerek TRT EBA TV kanallar gerekse EBA canl ders uygulamalar veya özel okullarn kendi oluturduklar platformlar üzerinden sürdürülen eitimlerin amacna ulap ulamad snf öretmenleri veya bran öretmenleri tarafndan deerlendirilecek.

Üst snftaki kazanmlara temel tekil eden alt snf kazanmlarnn örencilere edindirilemedii ve örenme eksikliinin devam ettiinin tespit edilmesi durumunda önce alt snfa ait konu ve kazanmlar ilenecek, sonrasnda yeni konu ve kazanm/kazanmlara devam edilecek. Bu amaçla MEBin hazrlad derslere ait program haritalarndan yararlanlacak.

Hayat boyu örenme kurumlarnda görev yapan öretmenler, 31 Austos itibaryla ilgili mevzuat kapsamnda görevlerine devam edecek.

Ana Sayfaya Git