MEB velilere yönelik EBA tanıtım videosu hazırladı

Videoda, EBA'ya ilişkin ayrıntılı bilgilendirme ve sistemin kullanımına ilişkin detaylar yer alıyor

Haberler 19.03.2020 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca Anadolu Üniversitesi i birliinde, velileri Eitim Biliim Ann (EBA) içeriine ilikin bilgilendirmek için video hazrland.

Bakanlk, 23 Mart itibaryla balayacak uzaktan eitim sürecine ilikin çalmalarna devam ediyor.

Bu kapsamda, öretmenlere özel EBA kullanm simülasyonlarn www.eba.gov.tr üzerinden yaynlayan MEB, veliler için de aa ilikin ayrntl bilgilendirmenin yapld video hazrlad.

Anadolu Üniversitesi i birliinde hazrlanan videoda, ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki örenciler için eitimin, bir dijital örenim platformu olan EBA üzerinden sürdürülecei belirtildi.

EBAya www.eba.gov.tr internet adresinden ulalabilecei ifade edilen videoda, velilere nasl giri yapabileceklerine ilikin u bilgiler verildi:

Siteye girdiinizde üstteki menüden Veli Giriini seçmelisiniz. Otomatik olarak e-devlet sistemine yönlendirileceksiniz. Açlan sayfada T.C. kimlik numaranz ve e-devlet ifrenizle giri yaptnzda sizi EBA Veli Sistemi ana ekran karlayacaktr. Birden fazla örencinin velisiyseniz öncelikle sol üst köede yazan ismin yanna bulunan ok iaretine tklayarak, durumunu kontrol etmek istediiniz örenciyi seçmelisiniz.

Ekrann sanda bulunan takvimden çocuumuzun etkinliklerini, çalmalarn, tatil günlerini ve yazl snavlarn takip edebilirsiniz. Ekrann solunda bulunan menüden dersler butonuna tkladnzda örencinin ald dersler karnza gelecektir. Ders seçip konu detayna tklayarak, çocuumuzun ilgili konularda yer alan içeriklerdeki performans durumunu ve tamamlama yüzdesini görebilirsiniz. çocuunuz ders içeriklerini tamamladkça konu tamamlama yüzdesi artacaktr. Konu performans ise çocuumuzun bir konuda yer alan snavlardaki ve testlerdeki performansyla ilikilidir. Derse ait ödevi varsa bu ekrandan derslerinin altndaki ödev uyarlarn görebilirsiniz.

Ekrann solunda bulunan menüden, çalmalar butonuna tklandnda öretmen tarafndan örenci atanm çalmalar, bu çalmalarn balangç ve biti tarihleriyle beraber örencinin çalmada ilerleme durumu ekrana gelecektir.

Videoda, veli sisteminde yer alan Eitim Takvimi, Kütüphane, Raporlar, e-portfolyo sekmeleri hakknda da bilgi verildi.

Veliler, EBAda çocuklarnn çalmalarn ve tamamlama durumlarn, EBA kullanmna bal olarak ders konularndaki performanslarn görebilmenin yan sra EBA akademik baarsn, EBA puan ve sralamasn, proje ve sertifikalarnn yer ald EBA portfolyolarn inceleyebiliyor.

EBAya örenciler T.C. kimlik numaralar ve kendi oluturacaklar ifreleriyle, veliler e-devlet hesap bilgileriyle, öretmenler de MEBBS ya da e-devlet hesap bilgileriyle giri yapabiliyor.

Ana Sayfaya Git