MEB yeni EBA'yı hizmete sundu

Milli Eğitim Bakanlığı, 10 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan EBA'yı öğrenci ve öğretmenlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yeniledi

Haberler 12.09.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), 10 milyonun üzerinde kullancs bulunan Eitim Biliim An (EBA) örenci ve öretmenlere daha iyi hizmet verebilmek amacyla yeniledi.

Yenilik ve Eitim Teknolojileri Genel Müdürlüünce (YETEK) 2023 Eitim Vizyonundaki hedefler dorultusunda yenilenen EBA, 2019-2020 eitim öretim döneminin balamasyla örenci ve öretmelerin hizmetine sunuldu ve hafta banda yayna balad.

Bu arada ders kitaplarna kare kodlar yerletirilerek mobil uygulama ile ilgili dersin içeriklerine yeni EBA üzerinden dorudan eriim salamak mümkün hale getirildi.

Ders kitaplar, anlatm videolar, snavlar ve dier uygulamalarn tek alandan, kolay eriilebilir ekilde sunulduu portalda kazanmlarla eleen içerikler, EBA Derste ilgili ders alanna alnd.

- Etkileimli tahtalara özel içerikler EBAda

Yeni EBAda kazanmlarla dorudan elemeyen fakat öretmen ve örencilerin kiisel geliimlerine veya elenceli zaman geçirmelerine katk salayacak dier destekleyici içerikler de oluturulan Kütüphane alanndan sunuluyor.

Öretmenlerin ders saatlerini zenginletirmek amacyla FATH Projesi kapsamnda okullara datlan etkileimli tahtalar için gelitirilen özel içerikler de EBAda yerini ald.

Zorunlu ve seçmeli derslerin müfredatlar EBAya tanmlanrken, bran öretmenlerine sistemde örencilerine çalma gönderebilme, içerik üretimi yapabilme ve soru-snav oluturabilme imkan sunuldu.

- Örencilerin kiiselletirilebilen profil sayfalar olacak

EBAda örenci ve öretmenler için kiiye özel kullanm imkan tanyan çalmalar da gerçekletirildi. Bu kapsamda kiiselletirilmi grafiksel kullanc ara yüzüyle her örenci e-Okul sisteminden kendisine aktarlm derslere dorudan ulaabilecek.

Son çalmalarnn, derslerdeki performanslarnn ve paylamlarnn yer ald kendilerine özel profil sayfalarn kullanabilecek örenciler, sayfalar üzerinden kendini tantma, katldklar sosyal faaliyet belgelerini sunma ve akademik baarlarn sergileme imkan yakalayacak.

Kiiye Özel Takvim uygulamas sayesinde ise e-Okuldan alnan snav tarihleri ve öretmen tarafndan gönderilen süreli çalmalar örencinin sayfasnda görüntülenebilecek.

- Örenciye özel akademik destek sistemi oluturuldu

Yenilenen EBA ile örencilerin hedeflerine ulaabilmelerine katk salayacak akll öneri sistemi de uygulamaya alnd. Uygulamayla örencilerin öretmenleri tarafndan gönderilen çalmalar için çözümleri, sistem tarafndan detayl olarak analiz edilecek ve her örencinin eksiklikleri ayr ayr tespit edilecek.

Sistem bu eksiklikleri dikkate alarak örenciye özel içerikleri belirleyecek ve öretmenlerin onay vermesi durumunda bunlar örenciye önerecek.

Özellikle 11. ve 12. snflar ile ortaöretim kurumlarnda görev yapan öretmenlere yönelik gelitirilen akademik destek sistemi sayesinde örencilerin belirledikleri hedefe ulaabilmeleri için özel çalma program oluturulabilecek.

Böylece örencilerin kendilerini hedeflerine götüren kiiselletirilmi yol haritasyla çalmasna olanak salanacak.

Örencilerin performanslar sistem tarafndan sürekli izlenecek ve eksik olduklar konular annda tespit edilerek, akll öneri sistemiyle örencilere özel eksik listeleri ve testler sunulacak.

- Öretmenler için mesleki geliim alan oluturuldu

EBAda öretmen ve örencilerin kullanmn artrmak için puan toplama ve motive edici bir deneyim yaatmak amacyla da arma sistemi kullanlacak.

Ayrca yeni EBAda öretmenler için, öretim teknik ve yöntemleri, eitim teknolojileri ve ölçme deerlendirme gibi alanlarda kiisel ve mesleki geliimlerine katk salayacak içeriklerin bulunduu mesleki geliim alan oluturuldu.

- Öretmen adaylar da EBAya giri yapabilecek

Yaplan çalmayla eitim, ilahiyat, eitim bilimleri fakülteleri, sosyal bilimler enstitülerindeki akademisyen ve örenciler ile yurt d kullanclar ve PKTES kullanclar da EBAya giri yapabilecek.

Böylelikle öretmen adaylarnn meslek hayatlarna balamadan önce EBAy tanmalarna ve etkin ekilde kullanmay örenmi olmalarna imkan sunulurken, özel okul örencilerinin de sistemin her alanna eriim salayabilme talepleri dikkate alnd.

Kullanclar yenilenen EBAnn tantm videosuna http://www.eba.gov.tr/tanitim adresinden ulaabilecek.

- Bakan Selçuktan EBA paylam

Öte yandan Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk da yenilenmi EBAnn tantm videosunu Twitter hesabndan paylat.

Bakan Selçuk, paylamnda, EBA artk hepimize özel Eitim Biliim Amz yenilendi; teknoloji ve sosyal alar müfredatla buluturduk. Örencilerimiz kendini test etme, öretmenlerimiz ise mesleki geliim frsat bulacak. Bireyselletirilebilen EBA eitime iyi gelecek. ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git