MEB'de kadroya geçiş için sözlü sınav süreci başladı

Komisyonlarca 31 bin 838 adayın başvurusunun uygun bulunduğu sınavda başarılı olan adaylar, 2 Nisan itibarıyla kadroya geçecek.

Haberler 08.03.2018 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnn (MEB), merkez ve tara tekilat birimlerinde kadroya alnacak içiler için sözlü snav yaplyor.

Bakanln internet sitesinde yer alan bilgiye göre, MEB merkez ve tara tekilatnda 696 sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) 23üncü maddesi kapsamnda, hizmet alm sözlemeleri ile alt iverenler tarafndan çaltrlan personelden sürekli ya da geçici içi kadrolarna alnacaklar için sözlü snav süreci balad.

Merkez snav komisyonu tarafndan ilk günde 72 aday snava alnd. Snav komisyonlarnn deerlendirme süreci, 20 Martta sona erecek. Baarl olan adaylar, 2 Nisan tarihi itibaryla kadroya geçecek.

SINAV SÜREC

Bakanlk birimlerine, Kamu Kurum ve Kurulularnda Personel çaltrlmasna Dayal Hizmet Alm Sözlemeleri Kapsamnda çaltrlmakta Olan çilerin Sürekli çi Kadrolarna Alnmasna Dair Usul ve Esaslar tebliine uygun olarak, 35 bin 786 aday bavuru yapt. Bakanln merkez ve tara tekilatlarnda oluturulan bavuru tespit komisyonlarnca yaplan deerlendirme sonucunda, 31 bin 838 adayn bavurusu uygun bulundu.

MEB merkez birimlerinde çalan adaylara ait kesin listeler dhgm.meb.gov.tr adresinde, tara tekilatlarnda çalan adaylara ait kesin listeler ise il müdürlüklerinin internet adreslerinde yaymland.

Kadroya alnacak içilerle ilgili süreç, Bakanlk merkez tekilatnda, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüü, illerde ise il milli eitim müdürlüklerinde kurulan komisyonlar tarafndan yürütülecek.

Ana Sayfaya Git