MEB'de mülakat torpili

Milli Eğitim Bakanlığı’nın şube müdürü atama listesine ‘Mülakat' damga vurdu.

Haberler 15.05.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnn (MEB) ube müdürü atama notlandrmas, liyakatn hiçe sayldn bir kez daha gözler önüne serdi. Bakanln, yazl snav puanlar düük olmasna karn yüksek mülakat puanlar ile bir çok ismi ube müdürü olarak atad ortaya çkt. 513 adayn yer ald listede, sadece iktidara yaknl tescilli 5 isme tam puan verildi. MEBin yazl snavnda sadece iki aday tam puan alrken ikisinin notu da mülakatta düürüldü.

SÖZLER UNUTULDU

Snav, Nisan 2018de gerçekletirildi. 2032 aday sözlü snava girmeye hak kazand. Eylülde ise mülakat yapld. Onlarca isim yazl snavlar 85 olmasna karn sözlü snavda 97 puan verilerek atand. Birçok aday ise yazl snav puanlar altnda notlandrlarak devre d brakld. Sadece 5 adaya 100 tam puan verildi. Tam puan alanlarn yazl snavlarnn düüklüü, üçünün 84, birinin de 89 olduu görüldü. MEB mülakatnda tam puan alan isimlerden birisinin 2015te AKPden milletvekili aday, birinin MEBin resmi sitesinde 15 Temmuz Kitabesi görselle yer alan fotorafl profili, birinin yanda Eitim Bir Sene yaknl, birinin Türkiyenin ilk devlet bakan tüm milletimize, vatanmza ve bilcümle ümmete hayrl olsun paylam dikkat çekti.

Ozan çepninin Cumhuriyette yer alan haberine göre, Eitim Genel Özlük-Hukuk ve TS Sekreteri Maksut Balmuk, Listeler göstermektedir ki baz kiilere sözlü snavda çok yüksek puanlar verilerek yazl snav puan yüksek olanlar elenmi. Ya da daha iyi yerlere atanmalar engellenmitir dedi.

Ana Sayfaya Git