MEB'den 1 milyon öğretmene dijital kitaplık

Milli Eğitim Bakanlığının 1 milyon öğretmen için kurduğu ve sanal marketlerde kullanıma açılan dijital kitaplık, dünya klasiklerinden Türk edebiyatı dizisine ve eğitim tarihi eserlerine kadar çok sayıda kitaba ücretsiz erişim imkanı sağlıyor.

Haberler 28.10.2019 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatandalarn da eriebildii öretmen kitapl mobil uygulamasndaki e-Kitaplar, basl kitap formatnda okunabiliyor. MEB Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürü Adnan Boyac Öretmen kitaplmz, telifleri konusunda anlatmz kurumlarn kitaplaryla zenginletirmeye devam ediyoruz. Kitapln bir kütüphaneye çevrilmesini amaçlyoruz dedi.

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanlnn (MEB), 1 milyon öretmen için kurduu ve sanal marketlerden de kullanma açlan dijital kitaplk, dünya klasiklerinden Türk edebiyat dizisine ve eitim tarihi eserlerine kadar çok sayda kitaba ücretsiz eriim imkan tanyor.

MEB Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürü Adnan Boyac, öretmenlere yönelik kitaplk oluturma çalmalarna ilikin açklamada bulundu.

Bu kapsamdaki çalmalara bir komisyon kurarak baladklarn ve Eitim Tarihinde Öretmen Kitaplarn derleyerek ilk kitapl oluturduklarn belirten Boyac, bu kitaplar MEBin internet sayfasndan e-Kitap formatnda öretmenlerin hizmetine sunduklarn söyledi.

Kitaplarn saysn ve içeriini artrmak için MEB bünyesindeki kültür, eitim, mesleki geliim gibi kategorilerdeki kitaplarn da derlenerek e-Kitap formatna getirildiini aktaran Boyac, Kitaplar, dijital ortamda ve e-Kitap formatnda ancak sayfalar çevrilerek basl kitap tadnda okunabiliyor. dedi.

Boyac, uygulamaya ilikin u bilgileri verdi:

Kitaplarn cep telefonlar üzerinden okunabilir hale getirilmesi için kapsaml bir baka çalma daha yürüttük. MEB böylece Türkiyede kamuda ilk mobil öretmen kitapln kurdu. Sanal marketlerden indirilebilen öretmen kitapl mobil uygulamas ile öretmenlerin, okul yöneticilerinin, akademisyenlerin ve tüm vatandalarn dijital kütüphanedeki kitaplara her yerden her zaman okumalarna imkan tannyor. Kütüphane, dünya klasiklerinden eitim tarihindeki öretmen kitaplarna, eitim yaynlarndan mesleki geliim program kitaplarna, Türk dünyas dizisinden Türk edebiyat dizisine kadar geni kategoride eserleri içeriyor.

Boyac, uygulama ile görme engellilerin de diledii gibi kitaplara ulaabileceini anlatt.

- Bakanlklardan öretmen kitaplar istendi

Genel Müdür Boyac, dijital kütüphanedeki kitaplarn çeitliliini salamak üzere tüm bakanlklara öretmenlerle ilgili kitaplarn envanterlerinde bulunmas halinde kitapla verilmesi konusunda yaz gönderdiklerini bildirdi.

Bu kapsamda, UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun yaynlarnn da kitapla kazandrldn dile getiren Boyac, Kültür ve Turizm Bakanlna ait kitaplarn bir bölümünün de kitaplktaki yerini aldn kaydetti.

Boyac, Öretmen kitaplmz, telifleri konusunda anlatmz kurumlarn kitaplaryla zenginletirmeye devam ediyoruz. Böylece kitaplmzdaki eser says ve çeitlilii giderek artacak. Kitapln bir kütüphaneye çevrilmesini amaçlyoruz. diye konutu.

Kitaplktaki baz eserlerin ise sadece öretmenlerin kullanmna açldna deinen Boyac, mesleki geliim bölümündeki kitaplara ulam için öretmenlerin MEBBS üzerinden giri yapmalar gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git