MEB'den 23 Nisan'a özel '100'üncü Yıl Marşı'

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla özel marş hazırlandı. Bakan Ziya Selçuk, "23 Nisan'da hep birlikte 'Yüzyıllar yaşa 23 Nisan' diyeceğiz" dedi.

Haberler 20.04.2020 - 22:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamada, 23 Nisann 100üncü yl dönemi için mar hazrland belirtilerek, Mustafa Kemal Atatürkün armaanyla dünya çocuklarna atfedilen tek bayram olan 23 Nisann 100. yl dönümüne özel olarak hazrlanan mar çocuklarmz bu yl evlerinde hep birlikte söyleyecekler denildi.

Açklamada deerlendirmelerine yer verilen Bakan Selçuk, 100üncü yln, mar ve hatras olmazsa eksik kalacan belirtti. Selçuk, Gönlümüzden geçen 23 Nisan haftasnda okullarmzda çocuklarmzla birlikte 100üncü yl marn söylemek, her okulun kendi videosunu hazrlamasn salamakt. Korodaki çocuklarmz mar seslendirmek için dahi evlerinden çkmadlar, kaytlar evlerinde alarak gönderdiler. Onlar nasl evlerinde seslendirdi ise, mar dinleyen çocuklarmz da evlerinde seslendirecekler. 23 Nisanda hep birlikte Yüzyllar yaa 23 Nisan diyeceiz. Sözleriyle, bestesiyle, sesleriyle, çekimleriyle, görüntüleriyle, kurgusuyla gönüllü olarak yanmzda olan tüm ekibe teekkür ediyorum dedi.

KLP çEKM CEP TELEFONU KAMERASIYLA YAPILDI

Sözlerini ermin Yaar ve Mehmet Efenin birlikte yazd 23 Nisan 100üncü Yl Marn Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü Öretim Üyesi Orkestra efi Doç. Dr. Mehmet Efe besteledi, düzenlemesini ise Serkan Sönmez yapt. 100üncü Yl Marn Hacettepe Devlet Konservatuvar, Prof. Dr. Mehmet Salam Ortaokulu, Ulubatl Hasan Ortaokulu örencileri evlerinde seslendirirken, ulusal egemenlik cokusunun tek nefes olduu mara özel klip de hazrland. Koronavirüs önlemleri nedeniyle çocuklarn çekim ekipleriyle bir araya gelmemesi için görüntüler cep telefonu kameras ile kayda alnrken, klibin yönetmenliini Zeynep Günay Tan yapt. Ünlü sanatç Haluk Bilginerin 23 Nisan, bu ülkede her çocuun üzerine doar domaz ilitirilmi ve oradan asla alnamayacak bir bamszlk hediyesidir spotunu seslendirmesiyle balayan klipte, Türkiyenin farkl bölgelerindeki evlerinde ayn cokuya, ayn heyecana uyanan çocuklar, bebekler yer ald.

23 NSAN 100ÜNCÜ YIL MARI

Gözlerimde k gibi

Bamszlk hediyesi

Uyandrr bir bayrama

Bu dünyada bir tek bizi

Gurur bizim, inanç bizim

Yarnlar bizim sen buna inan

Atamzdan armaan

Yüzyllar yaa 23 Nisan

Kanatlanan kular gibi

Sonsuz mavi gökler gibi

Selam gönder tüm dünyaya

Dalgalanan bayram gibi

Gurur bizim, sevinç bizim

Yarnlar bizim sen buna inan

Atamzdan armaan

Yüzyllar yaa 23 Nisan

Ana Sayfaya Git