MEB'den 81 ile 'ders kitabı' yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 81 il milli eğitim müdürlüğüne yazı gönderilerek, bakanlık tarafından öğretmen ve öğrencilere dağıtımı yapılan ders kitapları ve yardımcı kaynakların dışındaki diğer materyallerin, okullarda/kurumlarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması istendi.

Haberler 27.09.2021 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Ortaöretim Genel Müdürlüü, 81 il milli eitim müdürlüüne Kullanlabilecek Eitsel Materyaller konulu resmi yaz gönderdi. Bakanla bal okullarda okutulacak ders kitaplar ile dier eitim araçlarnn, Talim ve Terbiye Kurulu tarafndan kabul edilerek Tebliler Dergisinde yaymland hatrlatld. Milli Eitim Bakanl Ders Kitaplar ve Eitim Araçlar Yönetmeliinin Örencilere Aldrlmayacak Kitaplar balkl 37nci maddesinde, Bakanlk tarafndan belirlenmeyen ders kitaplar ile okutulacak dier eitim araçlar örencilere aldrlamaz denildiine dikkat çekilerek, unlar kaydedildi:

DERS KTABI UYARISI

Söz konusu madde hükmüne ve daha önceden yaplan uyarlara ramen Bakanlmza ulaan dönütlerden okullarmzda yardmc materyallerin (örenci çalma kitab, öretmen ve örencilere kaynak ve yardmc olacak basl ve elektronik ortamdaki her türlü ders araçlar) snf içerisinde kullanld, bu materyallerden ödev verildii ve dolaysyla velilerin de eitim materyallerini almaya mecbur kaldklar anlalmaktadr. Örenme-öretme süreçlerinde uygun eitsel materyal kullanm örencilerin bilgileri hatrlamas, pekitirmesi, örenmelerinin kolaylamas ve zenginlemesi, derse katlmlarnn artmas açsndan önemli katklar sunmaktadr. Bu nedenle, öretmen ve örencilerimize datm yaplan ders kitaplarnn yannda örenme-öretme sürecine destek olmak için birbirinden farkl eitsel özellikleri ile amaçlar olan ve yazmz eki listede detaylar bulunan yardmc kaynaklar Bakanlmz tarafndan yaymlanp kullanclarn eriimine açlmaktadr. Bakanlmzca öretmen ve örencilerimize datm yaplan ders kitaplar ve ek listede yer alan yardmc kaynaklarn dndaki dier materyallerin; okullarda/kurumlarda reklam ve tantmnn yaplmasna izin verilmemesi ve velilere maddi külfet oluturacak uygulamalardan kaçnlmas gerekmektedir. Bu kapsamda yönetici ve öretmenlerimizin konu hakknda bilgilendirilmeleri hususunda gereini rica ederim.

Ana Sayfaya Git