MEB'den Anadolu liselerine kontenjan

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS sonrası yaşanan mağduriyeti çözmek için nakil kılavuzunda değişiklikler yaptı. Yüzde 95 doluluk oranına ulaşan Anadolu liselerine yoğun ilgi olması nedeniyle bu liselerin kontenjanları artırıldı.

Haberler 06.08.2018 - 08:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), LGS sonras yaanan kaosa çözüm arad. Yerel yerletirmelerde Anadolu liseleri yüzde 95 doluluk oranna ulat.

Bakanlk yetkilileri Anadolu liselerine ilginin fazla olmas sebebiyle kontenjan artrlacan belirtti. Türkiye genelinde youn talep olan Anadolu liselerine ihtiyaç duyulduu takdirde kontenjan artrmna gidilecek.

OKUL TÜRÜ VE BULUNULUK SÜRES KRTERLER KILAVUZDAN KALDIRILDI

Ayrca okul türü snrlamas kriteri nakil klavuzundan kaldrld. Bu deiiklik sonucunda örenciler artk 5 tercihinin tamamn ayn lise türünden de yapabilecek. Tercih snrlamas olmayacak. Bunun yan sra birçok örencinin maduriyetine yol açan okulda bulunuluk kriterinin de nakil klavuzundan kaldrlmasna karar verildi.

Bakanlk yetkilileri önceki süreçte yaanan sorunlara da çözüm bulunacan aktard. Puan yüksek olmasna ramen okul deiiklii nedeniyle istedii okula yerleemeyen örenciler dava açabilecek. Bulunuluk kriteri yüzünden dava açan örenci ve velilerin mahkemeyi kazanabilecei bilgisi verildi.

Ana Sayfaya Git