MEB'den izinsiz eğitim faaliyetlerine 3 milyon 642 bin lira ceza

Türkiye genelindeki denetimler sonucunda, kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almadan eğitim veren kurumlar, toplam 3 milyon 642 bin 835 lira idari para cezası kesilerek kapatıldı

Haberler 09.07.2017 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) yaplan denetimler sonucunda, 22 ilde, kurum açma izni ile i yeri açma ve çalma ruhsat almadan eitim veren kurumlar, toplam 3 milyon 642 bin 835 lira idari para cezas kesilerek kapatld.

Denetim elemanlarnca, bu yln bandan itibaren 81 il genelinde merdiven alt olarak da tabir edilen, bakanlktan ruhsat almadan izinsiz eitim faaliyeti yürüten kurumlara ilikin çalma yürütüldü.

Eitim merkezi, eitim danmanl, eitim rehberlii, kariyer rehberlii, eitim koçluu, ödev merkezi gibi adlar altnda veya herhangi bir ad belirtilmeden eitim faaliyetinde bulunan yerlere, 2017 Ocak ayndan bu yana toplam 3 milyon 642 bin 835 lira idari para cezas verildi.

En çok idari para cezas kesen valilikler arasnda ilk srada 2 milyon 39 bin 962 lira ile stanbul Valilii, ikinci srada ise 403 bin 110 lira ile Van Valilii yer ald.

- Veliler dikkatli olmal

Konuya ilikin AA muhabirine deerlendirmede bulunan MEB Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürü Kemal amlolu, geçen yl aralk aynda Özel Öretim Kurumlar Kanununda bir deiiklik yapldn hatrlatt.

Deiiklikle bakanlktan izin ve ruhsat almadan eitim ve öretim faaliyeti gösterdii tespit edilen yerlere, brüt asgari ücretin 20 kat idari para cezas uygulanmasyla ilgili düzenleme yapldn belirten amlolu, Genel müdürlük olarak valilikler bünyesinde oluturulan izleme ve koordinasyon komisyonlar ile izinsiz faaliyet gösterdii tespit edilen yerlere vakit kaybedilmeden gerekli yaptrmlarn uygulanmas talimatn verdik. Bu kapsamda da 22 ilimizde u ana kadar 3,5 milyon TLden fazla idari para cezas kesildi ve ayn zamanda bu yerler valiliklerce kapatld. dedi.

zinsiz eitim veren yerlere ilikin velilere uyarlarda bulunan amlolu, Velilerin dikkatli olmalar, izinsiz faaliyet gösteren eitim kurumlarn önüne geçmek açsndan önemli. Veliler, bir kurumun bakanlktan izni olup olmadn Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüünün resmi internet sitesinden sorgulayarak olas maduriyetlerin önüne geçebilecekler. diye konutu.

- Dershanecilik tarznda bir faaliyete katiyen izin vermeyeceiz

Özel öretim kurslarnn faaliyetlerine, 4 Austostan itibaren bir bilim grubunda devam edeceini de hatrlatan Kemal amlolu, velilerin bu tarihten sonra bu kurumlarn birden çok bilim grubunda faaliyet gösterdikleri yönündeki olas beyanlarna itibar etmemeleri gerektiini ifade ederek, Bu kurumlarda dershanecilik tarznda bir faaliyete katiyen izin vermeyeceiz. dedi.

amlolu, velilerin, kurum açma izni ile i yeri açma ve çalma ruhsat alarak faaliyet gösteren kurumlar listesine Özel Öretim Kurumlar Genel Müdürlüünün http://ookgm.meb.gov.tr/ internet adresinden ulaabileceklerini ve sorgulamada izinsiz eitim faaliyeti verdiini düündükleri yerleri, bir dilekçe ile il veya ilçe milli eitim müdürlüklerine bildirebileceklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git