MEB'den koronavirüs travmasına karşı çağrı merkezi

MEB, yeni tip koronavirüsün öğrenciler, gençler ve aileler üzerinde yarattığı kaygı ve travmatik etkileri azaltmak amacıyla 81 ilde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Bilgilendirme Hattı oluşturuldu. Vatandaşlar ihtiyaç halinde bakanlığın ‘444 0 632' numaralı çağrı merkezini arayabilecek. Bakan Ziya Selçuk, "Vatandaşlarımız hattı aradıklarında Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde görevli özel eğitim ve rehberlik öğretmenlerimiz psikososyal destek sağlayacak" dedi.

Haberler 03.04.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), bir taraftan uzaktan eitimle örencilere akademik destek verirken dier taraftan örenci ve velilere yönelik psikososyal destek hizmetlerini arttryor. Bu kapsamda koronavirüs salgn süresince psikolojik salaml korumak amacyla Aileler çin çocuklara Yardm Rehberi ile Yetikinler çin Bilgilendirme Rehberi yaymland. MEB, bunun yannda yeni bir hizmeti daha hayata geçirecek. 81 ilde kurulacak Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Bilgilendirme Hatt çar merkezi ile Rehberlik ve Aratrma Merkezlerinde (RAM) görevli özel eitim ve rehberlik öretmenleri, telefonla örenci ve velilere destek olacak. Vatandalarn aramalarn tek numara üzerinden yapabilmelerini salamak için Milli Eitim Bakanl letiim Merkezi (MEBM-444 0 632) kullanlacak. çalma kapsamnda, 81 ilde hizmet veren 242 RAMda dönüümlü mesai yapan yöneticiler ile gönüllü birer rehberlik ve özel eitim öretmeninden oluan ekip görev alacak. MEBM, mesai saatleri dnda da aranabilecek ve RAMlarda görevli ekipler arayan kiiye dönü salayacak. Tüm görümeler kayt altna alnacak.

VATANDALARA YARDIMCI OLABLMEK çN YEN SSTEM KURULDU

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, örencilerin eitimini uzaktan eitim yöntemleriyle desteklemeye devam ettiklerini anlatt. Sürecin kolay olmadn belirten Selçuk, öyle konutu:

lk defa bu kadar büyük ölçekte uzaktan eitim destei sunuluyor. Uzaktan eitimin çeitliliini ve kalitesini de her hafta arttryoruz. Öretmenlerimizin uzaktan eitime katklar da her geçen gün artyor. Eitim süreçlerini bu ekilde devam ettirirken dier taraftan örencilerin ve velilerin bu zorlu süreçte sürekli yanlarnda olmak için psikososyal destekleri de birer birer devreye girdi. Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüümüz bu kapsamda örencilerimiz ve velilerimize yönelik salgnn yaratt kaygy normalletirmelerine destek olabilmek için iki ayr klavuz hazrlad. Psikolojik travmalar konusunda uzman akademisyen bir grupla hazrlanan klavuz, Genel Müdürlüümüz tarafndan yaynland. kinci aamada ise yeni bir hizmeti daha vatandalarmza sunuyoruz. imdi 81 ilde vatandalarmza yardmc olabilmek için Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Bilgilendirme Hattn kurduk. Bu hatt aradklarnda Rehberlik ve Aratrma Merkezlerinde görevli özel eitim ve rehberlik öretmenlerimiz vatandalarmza psikososyal destek salayacak.

Ana Sayfaya Git