MEB'den LGS için çalışma soruları destek paketi

Bakanlık, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında merkezi sınava girecek 8. sınıf öğrencileri için çalışma soruları destek paketi yayımladı

Haberler 17.04.2020 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, 8. snf birinci dönem müfredat ve kazanmlarndan, 516 sorudan oluan Liselere Geçi Sistemi (LGS) çalma sorular destek paketini yaymlyoruz. dedi.

Milli Eitim Bakanl (MEB) uzaktan eitimle örencilere eitim desteini sürdürürken, sunduu yeniliklerle de hizmet çeitliliini artryor.

Bakanlk, LGS kapsamnda merkezi snava girecek örenciler için her ay yaymlad örnek soru kitapçn, bu süreçte ayda iki kez sunmaya balamt. Bakanlk imdi de 8. snf örencileri için birinci dönem müfredat ve kazanmlarna yönelik 516 sorudan oluan LGS çalma sorular destek paketini yaymlad. MEB, 8. snflara yönelik ayda iki kez çalma sorular destek paketi yaymlamay hedefliyor.

Destek paketine, Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüünün odsgm.meb.gov.tr internet adresinden eriilebilecek.

- Destek çeitlilii artyor

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, örencilerin ald uzaktan eitimin kalitesini artrmak için destek çeitliliini her geçen gün artrdklarn belirtti.

Bu süreçte her snf ve kademeden tüm örencilere destek vermek için youn çaba gösterdiklerini vurgulayan Selçuk, unlar kaydetti:

Örnein LGS snavna girecek 8. snf örencilerimize destek olmak için ayda bir örnek soru kitapç yaymlyorduk. Bu süreçte ayda iki örnek soru kitapç yaymlamaya baladk. imdi de yine ayn örenciler için 8. snf birinci dönem müfredat ve kazanmlarndan, 516 sorudan oluan LGS çalma sorular destek paketini yaymlyoruz. Bu destek paketleri için de Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürümüz Sadri ensoy ve çalma arkadalar ile 81 ilde bulunan ölçme deerlendirme merkezlerimizde görevli arkadalarmz ve öretmenlerimiz büyük emek veriyor. Özellikle bu ilk pakete Bursa, stanbul, Konya ve Trabzon ölçme deerlendirme merkezlerindeki arkadalarmz önemli katk salad. Kendilerine örencilerimiz adna teekkür ediyorum.

- Sorularn çözümleri TRT EBAda yaynlanacak

Paylalan çalma sorularnn çözümlerinin TRT EBAda da yaynlanacana dikkati çeken Selçuk, Böylece çalma sorular destek paketini örencilerimiz bir taraftan kendileri çözerken, bu süreçte kullandmz TV yaynlarnda da çözümlerini örencilerimizle paylaacaz. dedi.

Selçuk, LGS çalma sorular destek paketini ayda iki kez yaymlamay planladklarn belirterek, Böylece her ay yaymlayacamz iki örnek soru kitapçna ilave olarak, 8. snf örencilerimize her ay yaklak bin sorudan oluan çalma sorular ve çözümleriyle de destek olacaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git