MEB'den lise öğrencilerine "uluslararası yazılım eğitimi" fırsatı

Milli Eğitim Bakanlığı, lise öğrencilerinin yapay zekadan dijital güvenliğe bilişim teknolojileri alanındaki becerilerini geliştirmek amacıyla uluslararası akredite yazılım geliştirme programlarını erişime açtı.

Haberler 03.05.2020 - 23:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, 2023 Eitim Vizyonu hedefleri dorultusunda, MEB ile Google ve Cisco i birliinde, öretmenlerin mesleki ve bireysel geliimlerinin desteklenmesine yönelik biliim teknolojileri alannda uzaktan eitim faaliyetleri düzenlendiklerini, bu eitimleri lise kademesindeki örencilere de açtklarn ifade etti.

Örencilerimiz için balatlan bu eitimlere, Android mobil uygulama gelitirmek için gerekli teorik bilgiler ile programlama dillerini örenecekleri ve bol bol pratik yaparak elenceli ve öretici uygulamalar yazacaklar üç yeni eitim daha eklendi. bilgisini veren Selçuk, unlar kaydetti:

Google i birliinde Flutter ile Yazlm Gelitirme ve Kotlin ile Yazlm Gelitirme android uygulama eitimleri, Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürlüü Youtube kanal üzerinden tüm örenci ve öretmenlerin eriimine açld. Google ve Cisco i birliinde hazrlanan bu programlarla örencilerin mobil uygulama oluturma, yapay zeka, gömülü sistemler, robotik, big data konusundaki bilgi ve becerilerinin artrlmasn hedefliyoruz.

AçIK KAYNAK KODLU 2 FARKLI YAZILIM ERMDE

Flutter ile Yazlm Gelitirme Android, iOS, Windows, Mac, Linux, Google Fuya ve web için uygulamalar gelitirmek amacyla kullanlan ve birden çok platformda çalan uygulamalar gelitirilebilen, açk kaynakl bir yazlm gelitirme kiti olma özelliini tayor.

Flutterda yazlan kodlar ile e zamanl, hem Android hem de IOS iletim sistemleri ile uyumlu mobil uygulama hazrlamak mümkün. Bu eitim ile örenciler, kendi uygulamalarn yazabilecek ve gelecein eitim araçlarn gelitirme frsat yakalayacak.

Sosyal medya uygulamalar bata olmak üzere birçok büyük uygulamann da kod yapsn oluturan Kotlin programlama dili ise açk kaynak kodlu, nesneye yönelik programlama imkan sunan, Android cihazlar için yüksek performansa sahip uygulamalar gelitirmeyi salyor.

Gelimi kütüphane yaps, Java bata olmak üzere dier kod kütüphaneleri ile uyumluluu ve az kod ile çok gelimi ve kararl uygulamalar yaplmasna olanak tanyor.

Program kapsamnda, Cisco i birliiyle, en çok kullanlan programlama dillerinden olan Python eitimi de uluslararas sertifikal öretmenler tarafndan verilecek.

Ana Sayfaya Git