MEB'den mesleki ve teknik eğitimde "kalite güvence sistemi" dönemi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Mesleki ve teknik eğitimin güçlenmesi en önemli önceliklerimizden birisi. Bu kapsamda mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızın tamamı için kalite güvence sistemi kuruyoruz. Kalite güvencesi yönergesini de yayımladık" dedi.

Haberler 10.05.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, mesleki ve teknik eitim veren okullarn tamam için kalite güvence sisteminin kurulduunu, konuya ilikin yönergeyi de yaymladklarn bildirdi. Bakan Selçuk, akanlkta mesleki ve teknik eitimin güçlendirilmesi için yaplan çalmalara son aylarda büyük hz verildiini vurgulad.

Sektörle kurulan ibirliklerinde önemli bir döneme girildiine iaret eden Selçuk, artk ibirliklerinde sektörün hem eitim hem de yönetim süreçlerinde daha aktif katk sunabildiini ifade etti.

MEB olarak mesleki ve teknik eitim kurumlarnn kalitesine odaklanarak kalite güvence sisteminin kurulmas için aylardr çalma yürüttüklerini bildiren Selçuk, bu çalmalarn tamamlandn söyledi.

Ziya Selçuk, öyle devam etti: Mesleki ve teknik eitimde son zamanlarda çok önemli dönüümler yaptk. Mesleki ve teknik eitimin güçlenmesi en önemli önceliklerimizden birisi. Bu kapsamda mesleki ve teknik eitim veren okullarmzn tamam için kalite güvence sistemi kuruyoruz. MEB olarak mesleki ve teknik ortaöretimde kalitenin sürekli artrlmasn ve mesleki ve teknik eitim veren okullar arasndaki farkn iyiletirilmesini hedefliyoruz. Burada öncelikli amacmz, okullarmzda kalite kültürünü gelitirmek ve böylece kalitelerini sürekli iyiletirmeleri için okullarmza destek vermektir. Bu konuda ilk uygulamay sektörle yaptmz ibirlikleri kapsamndaki proje okullarndan balatyoruz. D deerlendirme ekiplerinde ibirlii yaptmz sektör temsilcileri de yer alabilecek. Kurumsal d deerlendirmede baarl okullarmzn görünürlüünü artracaz. yi uygulama örneklerinin tüm okullarmza yaygnlatrlmas ile ilgili de çalmalar e zamanl yürüteceiz.

Kalite güvencesi yönergesi yaymland

Bakan Selçuk, mesleki ve teknik eitim kurumlar kalite güvencesi yönergesini de yaymladklarn belirterek Böylece MEB olarak, mesleki ve teknik eitimle ilgili dönüüme bir yenisini daha eklemi olduk. dedi.

Kalite güvencesi yönergesine göre mesleki ve teknik ortaöretim kurumlarnn ylda bir kez kendi öz deerlendirme raporunu hazrlayacaklarn aktaran Selçuk, unlar kaydetti: Öz deerlendirme raporu her okulun kendi imkanlar ve belirlenen temalarda hedeflerini, hedeflerine ulama süreçlerini, bu süreçleri nasl iyiletirecekleri ve hedefler dorultusunda yaptklarn kanta dayal bir ekilde içerecek. Mesleki ve teknik eitim kurumlar be ylda en az bir kez kurumsal d deerlendirmeye tabi tutulacak. Yönergeye göre kurumsal d deerlendirme ekibinde sektör temsilcileri de bulunabilecek.

Ana Sayfaya Git