MEB'den öğretmen eğitimleri için iş birliği

Milli Eğitim Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, öğretmenlerin akademik, mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor

Haberler 02.10.2019 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) ile Ankara Üniversitesi arasnda, öretmenlerin akademik, mesleki ve kiisel geliimlerinin desteklenmesi amacyla i birlii protokolü imzaland.

MEB Baöretmen Salonunda düzenlenen törende, Öretmen Yetitirmede Birlii Protokolüne, Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürü Adnan Boyac ile Ankara Üniversitesi Eitim Bilimleri Fakültesi Dekan Prof. Dr. Fatma Bkmaz imza att.

Boyac, törende yapt konumada, 2023 Eitim Vizyonu hedefleri çerçevesinde eitimdeki reformlarn hayata geçirilmesinde öretmenler ve okul yöneticilerinin önemini vurgulad.

Tüm paydalarn eitimin daha iyi noktalara gelmesi için katk sunduunu belirten Boyac, bu çerçevede sivil toplum kurulular, özel sektör temsilcileri, uluslararas kurumlar ve üniversitelerle birçok i birlii yaptklarn dile getirdi.

Boyac, öretmenlerin mesleki geliiminin iki ksmda ele alnabileceini anlatarak, unlar kaydetti:

Öretmenlerimizin mesleki geliimlerinin birinci bölümünde güncel gelimeler, 21. yüzyl becerileri, teknolojinin ulat son olanaklar, yeni üretim yöntem ve teknikleri yer alyor. Dier tarafta da bilimsel bilgilere elik eden uygulama ksm önem tayor. Amacmz zamann ruhundaki çada bilimsel bilgiyi, öretmenlerimizin deneyimleriyle yeniden ina etmek ve bu çerçevede mesleki geliim programlar açmak.

Prof. Dr. Bkmaz ise öretmen yetitirmenin çok boyutlu bir i olduunu ifade ederek, Öretmenlerin geliiminin yaam boyu sürmesi gerekiyor. Bu yüzden öretmenlerimizin eitimine destek vermemiz, eitimi bir ihtiyaç haline getirmemiz gerekiyor. Bu noktada, eitimin tüm paydalarna düen sorumluluklar var. deerlendirmesinde bulundu.

Protokolün hayrl olmasn dileyen Bkmaz, i birliinde emei geçenlere teekkür etti.

- Sempozyum, yarma ve bilim kamplar düzenlenecek

Protokol kapsamnda, Bakanla bal resmi eitim kurumlarnda görev yapan öretmenlerin, akademik, mesleki ve kiisel geliimlerine katk salanmas, müze eitimi, eitimde drama, görsel sanatlar eitimi, felsefe eitimi, etik, algoritmik düünme, rehberlik gibi alanlardaki gelimeler ve yeni uygulamalar konusunda bilgi ve becerilerinin gelitirilmesi, aratrma yöntemleri, proje yapma ve yürütmeye yönelik yeteneklerinin ortaya çkarlmas hedefleniyor.

Bu çerçevede, öretmenlerin mesleki geliimlerini desteklemek amacyla sempozyum, panel, kongre, bilim kamp, konferans, seminer, yarma, etkileimli sergiler, uygulamal eitim faaliyetleri, etkinlik ve projeler düzenlenecek. Öretmenler için yüz yüze, uygulamal ve uzaktan eitim programlar hazrlanacak.

Ana Sayfaya Git