MEB'den öğretmen ve öğrencilere "koronavirüs" uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, öğrenci, öğretmen ve Bakanlığa bağlı personelden zorunlu olmadıkça proje, uluslararası toplantı ve benzeri etkinlikler kapsamında yurt dışına seyahat etmemeleri istendi.

Haberler 11.03.2020 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Yardmcs Mustafa Safran imzasyla illere gönderilen yazda, çin Halk Cumhuriyetinin Vuhan ehrinde ortaya çkan Kovid-19 vaka saysnn komu ülkeler de dahil olmak üzere dünyann birçok ülkesinde artt belirtildi.

OKULLAR UYARILDI

Dünya Salk Örgütünün (DSÖ) de yeni virüsün hzla yayldn ifade ettii aktarlan yazda unlar kaydedildi:

Ülkemiz tarafndan ilgili makamlarca gerekli koruma ve kontrol tedbirleri alnmakta olup Bakanlmza bal okul ve kurumlara da alnmas gereken önlemlere ilikin bilgilendirmeler yaplmaktadr. Bu balamda örencilerimiz, öretmenlerimiz ve Bakanlmz personelinin bu süre zarfnda tedbiren zorunlu olmadkça proje, uluslararas toplant ve benzeri etkinlikler kapsamnda yurt dna seyahat etmemeleri; yurt dnda görevli bulunan veya görevlendirilmeleri zaruri olan Bakanlk personelinin salk önlemlerine azami düzeyde riayet etmeleri; Büyükelçiliklerimiz ve Bakonsolosluklarmz ile bulunduklar ülkenin resmi makamlar ve Dünya Salk Örgütünün açklama ve uyarlarn yakndan takip etmeleri önem arz etmektedir.

Ana Sayfaya Git