MEB'den öğrencileri teknoloji ile buluşturan zirve

Milli Eğitim Bakanlığı kodlama, teknolojik sınıf, oyun tabanlı öğrenme, eğitsel oyun, eğitimde mobil öğrenme konularında teknoloji geliştiren sektör temsilcileri ile öğrencileri, Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde buluşturdu

Haberler 18.11.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), kodlama, teknolojik snf, oyun tabanl örenme, eitsel oyun, eitimde mobil örenme konularnda teknoloji gelitiren sektör temsilcileri ile örencileri, Eitimde FATH Projesi Eitim Teknolojileri Zirvesinde buluturdu.

MEB Yenilik ve Eitim Teknolojileri Genel Müdürlüünce (YETEK) bu yl üçüncüsü düzenlenen Eitimde FATH Projesi Eitim Teknolojileri Zirvesinin açl bir otelde düzenlenen törenle yapld. Törene, eitim teknolojileri alannda çalan sektör temsilcileri, örenciler, öretmenler ile teknoloji merakllar katld.

ki gün sürecek zirvede, 28 oturum, 4 panel ile 50 atölye çalmasnda 155 konumac yer alacak. Zirvenin konu balklar arasnda, kodlama, kod eitimi, teknoloji snflar, oyun tabanl örenme, eitsel oyun, eitimde mobil örenme, eitimde güvenli internet kullanm olarak belirlendi.

TÜRKYENN YEN SANAY DEVRMN KAçIRMAMASI GEREKYOR

Milli Eitim Bakan Yardmcs Orhan Erdem, zirvenin açlnda yapt konumada, MEB olarak, 18 milyon örenci ve 936 bin Suriyeli örenciyi, teknolojiyi kullanarak çan gerekleriyle yetitirmeyi amaçladklarn ifade etti. Dünyann 4. sanayi devrimi ile ilgili yeni araylara girdiine iaret eden Erdem, Türkiyenin bu süreci kaçrmamas gerekiyor. dedi.

Eitim biliim a EBAda yürütülen çalmalara da deinen Erdem, Derdimiz, 11 milyon örencimize, tablet bilgisayar ve etkileimli tahtalarla, hzl internet eriimi ve dünyaya entegre olacak en yeni teknolojilerle eitim verebilmek. diye konutu.

FNLANDYA 300 SURYEL çN YAPILANLARI ANLATMAKLA BTREMED

Fransada katldklar bir toplantda, Finlandiyann 300 Suriyeli örenci ile ilgili yapt bir sunumu izlediklerini ve farkl duygulara kapldklarn aktaran Erdem, 300 Suriyeliye yaptklar hizmeti anlatmakla bitiremediler ama bu millet, 3 milyon Suriyeliye uzun bir süredir ev sahiplii yapyor çünkü biz kurtarlacak bir kiinin bütün insanla büyük bir hizmet olduu anlay ile çalyoruz. eklinde konutu.

EBAnn biliime eriimde dünyadaki en büyük eitim portallarndan biri olduunu ifade eden Erdem, O bakmdan öretmenlerimize yardmc ders kitabna ihtiyacnz yok diyoruz, EBA size fazlasyla yeter. Örencileri de EBAy kullanmaya tevik edelim. dedi.

Erdem, TBMMde görüülen bir yasa tasarsna da deinerek, Mecliste görüülen kanunda verilen yetkilerle birlikte teknolojik yatrmlarmz daha hzl gerçekletireceiz ve yerli üretimin fazlaca olduu tablet bilgisayarlar çocuklarmza datm olacaz. bilgisini paylat.

HAYAL EDEBLEN BR NESL YETTRMEK STYORUZ

YETEK Genel Müdürü Bilal Trnakç ise FATH Projesinde yürütülen projelere ilikin bilgileri aktard. Hayal edebilen, hayallerini projeye dönütürebilen, kendi teknolojisini oluturan ve üretim yapabilen bir nesil yetitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Trnakç, internet üzerinden öretmen ve örencilere ulamaya çaltklarn anlatt.

Kodlama eitimi, mobil eitim, oyun tabanl örenme, engelsiz biliim, STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) yaklam ve robotik üzerine çalmalar yürüttüklerini belirten Trnakç, tüm çalmalar EBAda yaymladklarn söyledi.

Zirvenin açl töreninde, Eitimde Teknoloji Kullanmnda yi Örnekler Yarmasnda dereceye girenlere ödülleri verildi. Törende, MEB eitim biliim a EBAy en çok kullanan ilk üç il olan Yalova, Hatay ve Mula da ödüle layk görüldü.

Ana Sayfaya Git