MEB'den "Öğretmen Gelişim Eylem Planı"

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan eylem planı, öğretmenlerin alan bilgilerini sürekli güncellemelerini, öz değerlendirme yaparak kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik çalışmalara katılmalarını sağlamalarını ve eğitim alanında ulusal ve uluslararası gelişmelerle ilgili farkındalıklarını artırmayı amaçlıyor.

Haberler 13.02.2018 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), öretmenlerin alan bilgilerini sürekli güncellemeleri, öz deerlendirme yaparak kiisel ve mesleki geliimlerine yönelik çalmalara katlmalarn salamak ve eitim alannda ulusal ve uluslararas gelimelerle ilgili farkndalklarn artrmak amacyla Öretmen Geliim Eylem Plan hazrland.

Bakanln internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarnda görev yapan öretmenlere yönelik Öretmen Geliim Eylem Plan ile öretmenlerin uygulamalara yönelik bilgi ve becerilerini gelitirmeleri, eitim öretimde kaliteyi artrmalar hedefleniyor.

Program kapsamnda, Türk eitim sistemi ve eitim politikalar, eitim felsefesi, eitimde yeni yaklamlar, eitimde baarl ülkelerin eitim politikalar ve sistemleri, öretmenlik, öretmenliin misyonu, milli, manevi ve evrensel sorumluluklar, etkili iletiim becerileri, eitim yönetimi, kalite gelitirme, süreç izleme ve deerlendirme, vizyoner liderlik, sürdürülebilir takm ruhu ve kurum kültürü oluturma, eitim tarihimizde iz brakan eitimcilerin örnek hayatlar, eitim, bilim, tarih, medeniyet ve kültürel miras, ölçme deerlendirme teknikleri, yenilikçi çalmalar, robotik kodlama konular, baz projeler ve uluslararas programlarla ilgili her ay iki etkinlik düzenlenecek.

GELM EYLEM PLANI

Etkinlikler, kitap-makale-iir okuyoruz, film-tiyatro izliyoruz, konferans-panel-söylei-seminer-kurs dinliyoruz, seyahat-ziyaret-çaltay-toplant-atölye çalmas gerçekletiriyoruz, uygulama-düünce-sunum-iyi örnek paylayoruz balklarnda gerçekletirilecek.

Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarnda, üniversiteler, kamu kurumlar, halk eitim merkezleri, yerel yönetimler, okul aile birlikleri, bilim-kültür merkezleri ve sivil toplum kurulular ile i birliinde uygulanacak çalmalar, elektronik sistem üzerinden izleme ve deerlendirme yapmak amacyla Din Öretimi Genel Müdürlüü mam Hatip Okullar Vizyon Belgesine göre hazrlanan Kalite Takip Sistemi ile takip edilecek.

Milli Eitim Bakanl Öretmen Strateji Belgesi ve Öretmenlik Meslei Genel Yeterlikleri çerçevesinde hazrlanan eylem plan, ubat 2018 tarihi itibaryla uygulanmaya konuldu.

Ana Sayfaya Git