MEB'den okulların üretimlerine "tek tık"la ulaşım hizmeti

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Türkiye'nin dört bir yanındaki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında döner sermaye kapsamında üretilen ürün ve hizmetlerin kataloğunun yer aldığı web portalı oluşturduklarını bildirdi.

Haberler 17.09.2019 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özer, bünyesinde döner sermaye iletmesi bulunan mesleki ve teknik Anadolu liseleri ve mesleki eitim merkezlerinde üretilen ürünler ile sunulan hizmetlerin tümünün tek bir noktadan tantlmas ve bu ürün ve hizmetlere ihtiyaç duyanlarn eriimlerinin kolaylatrlmas için bir süredir web portal hazrlklar yürüttüklerini ifade etti.

Türkiyenin dört bir yanndaki mesleki ve teknik ortaöretim kurumlarnda döner sermaye kapsamnda üretilen ürünlerin katalouna eriim için web portal oluturduk. ifadesini kullanan Özer, portaln http://mtedose.meb.gov.tr adresinden eriime açldn bildirdi.

Özer, unlar kaydetti:

Ürün katalounda mesleki ve teknik eitim kurumlarna bal döner sermaye iletmelerinde üretilen ürünler ve sunulan hizmetler belirli kategoriler altnda özellikleri ve görselleriyle birlikte yer alyor. Katalogda 13 ana kategoride ürünler sergileniyor ve 78 alt kategoride okul araç gereçlerinden giyim, ayakkab ve aksesuarlara, oyuncak, hediyelik eyadan yap ve enerji sistemlerine kadar bin 752 ürün ile ilgili detayl bilgiye eriilebiliyor.

- Meslek liselerinden ekonomiye 8 ayda 171 milyon liralk katk

Mahmut Özer, MEB istatistiklerine göre, bu yln 8 aynda bünyesinde döner sermaye iletmesi bulunan mesleki ve teknik Anadolu liseleri ve mesleki eitim merkezlerinde yaplan üretimden 171 milyon liralk gelir elde edildiini bildirdi.

Ürünler ve hizmetlerin mesleki ve teknik ortaöretimde okuyan örencilerin uygulama becerilerini gelitirdiinin altn çizen Özer, u deerlendirmelerde bulundu:

Örencilerimiz, bir taraftan eitim aldklar alanlarla ilgili pratik becerilerini gelitirirken dier taraftan üretime katklar ölçüsünde asgari ücrete kadar gelir elde edebiliyor. Bakanlk olarak bu konuda tüm okullarmz tevik ediyoruz. Bu kapsamda hazine kesintisinin yüzde 15den yüzde 1e dümesi üretim kapasitesinin artmasna çok önemli katkda bulundu. Bu yl, üretimde 2018e göre yaklak yüzde 40lk bir art oldu. imdi bu hizmetlerin görünürlüünü artrmak ve eriimini kolaylatrmak için yeni bir adm daha atm bulunuyoruz. Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüümüz tarafndan gelitirilen ve hizmete alnan web ortamndaki ürün katalou ile artk döner sermaye iletmesi bulunan tüm okullarmzda üretilen ürünler ve salanan hizmetlere tek bir noktadan eriilebilecek.

Özer, eriime açlan portaln mesleki ve teknik eitim veren ortaöretim kurumlar ile mesleki eitim merkezlerinde yaplan ilerin görünürlüünü artracan, dankl tek bir noktada toplad için sunulan hizmetlere eriimi kolaylatracan vurgulad.

Bakan Yardms Mahmut Özer, kataloun yeni ürünler ve hizmetlerle sürekli güncelleneceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git