MEB'den özel okul tabelalarına düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığınca, özel eğitim kurumlarında okulun resmi adının dışında başka bir isim kullanılamayacağı kararı verildi.

Haberler 23.02.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), özel eitim kurumlarnda okulun resmi adnn dnda baka bir isim kullanlamayaca karar alnd.

Milli Eitim Bakanl Kurum Tantm Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik Resmi Gazetenin dünkü saysnda yaymlanarak yürürlüe girdi.

Yeni düzenleme, deien ve gelien artlar ile ortaya çkan ihtiyaçlar ile yarg kararlar dorultusunda güncellendi.

Yönetmelik ile Bakanlk merkez, tara ve yurt d tekilat ile her tür ve derecedeki resmi, özel okul ve kurumlarn tantm uygulamalarna ilikin usul ve esaslar düzenlendi.

TABELALARA DKKAT

Yönetmeliin tanmlar maddesinde yer alan adlandrma tabelalar, amblem, kurum, kurum tantm uygulamalar, logo, yerleim plan ve yerleke (kampüs) ibarelerinde, Cumhurbakanl hükümet sistemi kapsamnda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakanl Bakanlklar Kurum Kimlii Rehberinde yer alan Bakanla ait görsellere göre düzenleme yapld.

Bu kapsamda, Bakanln logosu olarak kitap, meale, ortasnda çember içinde Türk bayrann ay ve yldz, çevresinde tarihteki bamsz 16 büyük Türk devletini simgeleyen 16 yldzdan oluan simgesinin kullanlaca anlatld.

Yeni düzenlemede, Milli Eitim Bakanlnca, özel eitim kurumlarnda okulun resmi adnn dnda baka bir isim kullanlamayaca hükmüne de yer verilerek mevcut ifadeye açklk getirildi.

Ana Sayfaya Git