MEB'den sürücülere "saygı" eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığınca, sürücülere trafik güvenliği ve trafikte saygı eğitimi verilecek.

Haberler 21.02.2017 - 08:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) tarafndan, trafik güvenlii ve trafikte temel deerlere dikkat çekmek için sürücülere eitim verilecek.

MEBden yaplan yazl açklamaya göre bakanlk, Emniyet Genel Müdürlüü, Sürücü Eitimcileri Konfederasyonu ile Türkiye oförler ve Otomobilciler Federasyonu arasnda protokol imzaland.

MEB Özel Eitim Kurumlar Genel Müdürü Kemal amlolu, karayolu trafik güvenliinin salanmas, bireylerin trafik sorununa kar duyarllklarnn artrlmas ve toplumsal farkndalk oluturulmasnn amaçlandn bildirdi.

Eitimlerin özel motorlu tat sürücü kurslar vastasyla verileceini ifade eden amlolu, Türkiyedeki trafik kazalarnn yüzde 88inin sürücülerin hatal davranlarndan kaynaklandn vurgulad.

amlolu, bakanlk olarak bu hatal davranlarn ve trafik kazalarnn en aza indirgenmesi için 2016 ylnn ocak aynda özel motorlu tat sürücü kurslar müfredatna zorunlu trafik adab dersini eklediklerini hatrlatarak, Bu derste kursiyerlerimize, trafikte temel deerlerin yan sra, sorumluluk, yardmlama nezaket ve sayg, feragat ve fedakarlk, sabr, empati, diergamlk, öfke yönetimi, beden dili, trafikte hak ihlalleri ve trafikte dierlerinin sürücü davranlarna etkisi gibi balklar altnda bir davran biçimi, bir trafik kültürü alamaya çaltk. imdi ise paydalarmzla birlikte sürücüler öncelikli olmak üzere tüm yol kullanclarna bu trafik adab eitimini vermeyi hedefliyoruz. ifadelerini kulland.

ETM VERLECEK

Bu kapsamda yürütülecek çalmalarn önemine ve trafik kazalarndan kaynakl ölümlerin balca sebeplerine dikkati çeken amlolu, Karayolu Trafik Güvenlii Stratejisi Egüdüm Kurulu tarafndan 2017nin Trafikte Sayg ve Araç Kullanrken Cep Telefonu Kullanm ile Mücadele yl ilan edildiini ve eitimlerin bu mücadeleye katk sunacan aktard.

Sürücü belgesi snflarnda yaplan deiiklikler nedeniyle sürücü bilgilerinin güncellenmesinin de bu eitimler kapsamnda paylalacan ifade eden amlolu, u deerlendirmeyi yapt:

Eitim programnn içerii ve materyal gelitirme çalmalarna balayan bakanlk, çeitli zamanlarda billboard, afi, el ilan ve broür gibi tantm araçlar ile oldukça geni bir kitleye ulamay hedefliyor. Protokolün yürütülmesi için ayrca il ve ilçelerde yürütme kurullar oluturacak ve eitime katlan sürücülere sertifika düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git