MEB'den "Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı"

Milli Eğitim Bakanlığınca, işitme engelliler ilkokullarında okutulmaya başlanan Türk İşaret Dili dersinin daha etkili ve verimli şekilde uygulanabilmesi amacıyla "Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı" yayımlandı.

Haberler 26.01.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl tarafndan (MEB), iitme engelliler ilkokullarnda okutulmaya balanan Türk aret Dili dersinin daha etkili ve verimli ekilde uygulanabilmesi amacyla Türk aret Dili Dersi Etkinlik Kitab yaymland.

MEBden yaplan yazl açklamaya göre, iitme engelli örencilerin eksik kalan iletiim becerilerini tesis etmek ve gelitirmek, anadili yoksunluundan dolay ortaya çkabilecek dilsel, bilisel ve sosyal-duygusal yetersizliklerin giderilmesi amacyla iitme engelliler ilkokullarnda okutulmaya balanan Türk aret Dili dersinin daha etkili ve verimli ekilde uygulanabilmesi amacyla Türk aret Dili Dersi Etkinlik Kitab hazrland.

TME ENGELLLER

itme engelliler ilkokullar ile iitme engelli örencilerden oluan özel eitim snflarnda görev yapan bütün öretmenlere ulatrlacak etkinlik kitabnda, 1inci, 2nci ve 3üncü snf düzeyinde 65 etkinlik bulunuyor.

Kitapta yer alan etkinlik örnekleri, öretmenler için birer öneri nitelii de tayor. Öretmenler etkinlik örneklerini dorudan kullanabilecekleri gibi, örencilerinin bireysel özellikleri, örenme ihtiyaçlar ile ailenin ve okulun bulunduu çevreyi dikkate alarak farkllatrabilecek.

Ana Sayfaya Git