MEB'den velilere "Çocuğum Okula Başlıyor" kitapçığı

"Her çocuk bir bireydir ve keşfedilmeyi bekleyen yetenekleri vardır. Bize düşen görev, onların ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini sağlamaktır. Gelin, çocuklarımızın eğitim yolculuğuna küçük dokunuşlarla yön verelim, onlara varlığımızı daima hissettirelim ve güzel bir gelecek inşa edelim"

Haberler 11.09.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun öncülüünde eitimde nitelii ve verimlilii artrmak, ebeveynleri çocuklarnn okula uyum sürecine ilikin bilgilendirmek ve desteklemek için hazrlanan çocuum Okula Balyor isimli kitapçk velilere datlmaya baland.

Kitapçkta veliler için önsöz kaleme alan Selçuk, Bugün hep birlikte bir yolculua çkyoruz. Bu, en deerli varlklarmzn, yani çocuklarmzn eitim yolculuudur. çocuklarmzn bu yolculuunda elbette siz deerli velilerimizle birlikte olacaz. Bu uzun yolda, sizlerin varl bizi daha güçlü klacaktr. ifadelerini kulland.

Selçuk, eitim yolunda atacaklar her admn veliler sayesinde daha salam ve güvenli olacan belirterek, unlar kaydetti:

Ylmadan, bkmadan, özverili bir ekilde önümüze çkan zorluklar hep birlikte aacamza inanyorum. Unutmamalsnz ki ülkemiz, toplumumuz ve geleceimiz için birlikte yapacak çok iimiz var. Bunlardan en önemlisi geleceimizin umudu, biricik yavrularmzn eitimi meselesidir.

çocuklarmz, bizlerin geçmite yapamadklarn yapacak, baaramadklarn baaracak gizli bahçelerimiz olarak görmeyelim. Onlara bir yer gösterelim, kendi bahçelerini kursunlar, kendi fidanlarn, çiçeklerini diksinler, yeertip büyütsünler. Zaman zaman neyi, nasl yapacaklar konusunda onlara yol gösterelim ancak onlarn yerine geçmeyelim. Her çocuk bir bireydir ve kefedilmeyi bekleyen yetenekleri vardr. Bize düen görev, onlarn ilgi ve yeteneklerini kefetmelerini ve gelitirmelerini salamaktr. Gelin, çocuklarmzn eitim yolculuuna küçük dokunularla yön verelim, onlara varlmz daima hissettirelim ve güzel bir gelecek ina edelim. Bunlar, geçmie taklp kalmadan ama gelecein kaygsyla bugünü de yitirmeden yapalm. çocuklarmzla yaadmz ann, imdinin paha biçilemez olduunu göz ard etmeyelim.

- Eitimi sadece okul çats altndaki süreç olarak görmemeliyiz

Eitimin, sadece okul çats altnda yürütülen bir dönem olarak görülmemesi gerektiini kaydeden Selçuk, eitimin hayatn her alann kapsayan ve kucaklayan bir süreç olduunu vurgulad.

Selçuk, velilerin çocuklarna, evin, sokan, çarnn, doann da eitimin bir parças olduunu göstermeleri ve bu bilinçle hareket etmeleri gerektiine iaret ederek, u ifadeleri kulland:

Sadece akademik baary önceleyen, dier her eyi deersizletiren bir anlaytan syrlmamz gerekmektedir. Bizim bütün çabamz çocuklarmzn iyi bir eitim almas içindir. Onlar okuyan, aratran, düünen, sorgulayan, yenilikçi, bilim ve teknolojiyi etkili kullanabilen, milli ve manevi deerlerine bal, insan haklarna saygl, evrensel insani deerleri tam olarak içselletirmi, kendine güvenen, ahlakl bireyler olarak yetitirmek en önemli hedeflerimiz olmaldr. Her çocuk gelecekteki güzel günlerin balangcdr. Ülkemizi ve çocuklarmz güzel yarnlara tayacak en önemli etkenlerden birinin de sizler olduunuzu bilmenizi istiyoruz. Sizlerin, eitim yolculuunda bizi ve çocuklarmz yalnz brakmayacanz umuyor ve sizleri saygyla selamlyorum.

- Kitapça birçok öretmen ve akademisyen katk salad

Prof. Dr. Doan Cücelolu, Prof. Dr. Haluk Yavuzer ve Prof. Dr. Acar Baltan da katkda bulunduu kitapçk öretmen ve akademisyenler tarafndan hazrland.

Okula yeni balayan çocuklarn ebeveynlerini temel konularda bilgilendirmek ve olas ortak merak unsurlarna yönelik ebeveynlere yol haritas sunarak ilevsel müdahale yaklamlarn güçlendirmek amacyla hazrlanan kitapçkta çocuumu Tanyorum, Okula Balarken, Okula Uyum, Okuldan Eve-Evden Okula Ebeveyn Tutumlar ve Destek Kaynaklarm balkl konular yer ald.

Ana Sayfaya Git