MEB’den yüz yüze eğitim açıklaması

MEB yüz yüze eğitimle ilgili olarak açıklamada bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), ''Resmi ve özel ortaokul 5. sınıflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati ( 2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarında ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak. Lise 9. sınıflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yapılacak. Sınıflar, öğrenci mevcudu doğrultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrılacak, her ders süresi 30 dakika, dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.'' açıklamasında bulundu.

Haberler 24.10.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), yüz yüze eitime geçi planlamas dorultusunda 2 Kasm Pazartesi itibaryla ortaokul 5. ve lise 9. snf örencilerinin yüz yüze eitime balayaca üçüncü aamann detaylarn 81 ile gönderilen yazyla paylat.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, koronavirüs salgn tedbirleri kapsamnda aamal olarak yüz yüze eitime geçiler devam ediyor.

2020-2021 eitim öretim döneminde ilk etapta okul öncesi ve 1. snflara ek olarak 2, 3, 4, 8. ve 12. snflarda yüz yüze eitimi balatan MEB, 2 Kasm Pazartesiden itibaren 5. ve 9. snflarda balayacak yüz yüze eitim programnn detaylarn 81 ile gönderdii yazyla paylat.

Buna göre, resmi ve özel ortaokul 5. snflarda haftada 2 gün toplam 12 ders saati ( 2 gün, 6+6), imam hatip ortaokullarnda ise haftada 2 gün toplam 14 ders saati (2 gün, 7+7 ) uygulanacak.

Lise 9. snflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati (2 gün, 8+8) yaplacak.

Snflar, örenci mevcudu dorultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrlacak, her ders süresi 30 dakika, dersler aras dinlenme süresi de 10 dakika olarak uygulanacak.

YÜZ YÜZE LENECEK DERSLER

Ortaokul 5. snflarda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabanc Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri; imam hatip ortaokul 5. snflarda ise Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabanc Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kuran- Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze eitim yoluyla ilenecek.

9. snf örencileri de haftalk ders çizelgelerinde gösterilen ortak, seçmeli ve mesleki derslerin tümünden sorumlu olduklarndan okul yönetimince belirlenen derslerin yüz yüze eitim yoluyla, bunlarn dnda kalan derslerin ise uzaktan eitim yoluyla tamamlamalar gerekiyor.

Yüz yüze eitim için çocuunu okula göndermek istemeyen velinin yazl onay alnacak ve okula gelmeyen örenciler devamsz saylmayacak ancak velisi tarafndan okula gönderilmeyen örenciler uzaktan eitimle derslerine devam edecek.

Örenciler devam ettii snfn müfredatndan sorumlu olacak ve tüm konu ile kazanmlardan yaplacak ölçme ve deerlendirmelere katlacak.

Ana Sayfaya Git