"MEBİM 147" 43 milyon dakika görüşme yaptı

Van'da Milli Eğitim Bakanlığının görev ve sorumluluk alanıyla ilgili her türlü talep, görüş ve önerileri değerlendirmek, öğretmen, öğrenci ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla kurulan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "MEBİM 147", 6 yılda 12 milyon çağrıyı yaklaşık 43 milyon dakika görüşme yaparak cevaplandırdı.

Haberler 03.03.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda 2011de meydana gelen 7,2 büyüklüündeki depremin ardndan sosyal sorumluluk projesi olarak Erci ilçesinde hizmete açlan MEBM 147, depremzedelerin hayata tutunarak yaadklar travmay atlatmalarn salad.

Eitimde frsat eitliini salamak amacyla örenci, veli, öretmen ve dier vatandalardan gelen her türlü bilgi edinme bavurusu, soru, talep, görü, öneri, ihbar ve ikayeti en geç 3 gün içinde sonuçlandran MEBM 147, çalanlarn yakn ilgisi sayesinde memnuniyet oranlarn da yükselterek dünyann en iyi iletiim merkezleri arasna girdi.

Kurulduu günden bu yana 12 milyon çary yantlayan MEBM 147 çalanlar, aramalar cevaplamak için 43 milyon dakika telefon görümesi gerçekletirdi.

MEBM 147, vatandalara verdii hizmet ile 2017de yüzde 88,8lik vatanda memnuniyetine ulat.

- MEBM 147 ile büyük bir boluu dolduran hizmeti veriyoruz

Milli Eitim Bakanl Müstear Yardmcs Ercan Demirci, ilk kez 1 Mart 2012de balayan hizmetin 6nc yln geride braktklarn belirterek merkezin Milli Eitim Bakanlnn faaliyetleri arasnda en nitelikli, kendilerini en çok heyecanlandran ve en ilevsel hizmetlerin banda geldiini söyledi.

letiim merkezi üzerinden milyonlarca insann eitimle ilgili sorunlarn, skntlarn, tkandklar hususlar çözmeye dair bir imkan sunduklarn vurgulayan Demirci, öyle devam etti:

lk kurulduumuz günden bu yana eitim konusunda sorusu, sknts, rehberlik ihtiyac olan insanlarmza hizmet ettik. lk sene itibaryla 700 bin civarnda çarya cevap vererek çözüm üretti arkadalarmz. Bugüne geldiimizde bu rakam 2 milyon 700 bin snrn yakalad. Alo 147 ilevsellii itibaryla önemli ama anlam nedir sorusunun cevab u. Alo 147 sadece bir ikayet hatt deil, hatta ikayet hatt algs açsndan deerlendirildiinde bize gelen telefonlarn yüzde 1,94ü bu alana münhasr. MEBM 147nin daha çok rehberlik misyonu ürettiimiz bir ilevsellii var. Bu yönüyle Bakanlk açsndan büyük bir boluu dolduran bir hizmeti veriyoruz.

Demirci, MEBM 147nin bir rehberlik misyonunun ifasn gerçekletirdiini belirterek Eitimle alakal yaadklar bürokratik tkanklklarn çözümü noktasnda ciddi bir i yükü var ve bu i yükünün neticesinde insanlarn skntlar çözülüyor. Bu hat üzerinden eitimle alakal kendi özellerine dair birtakm hususlar da insanlar çözebiliyorlar, ulamak istedikleri, yeri geldiinde teekkür ettikleri öretmen ve idarecilere de ulaabiliyorlar. dedi.

- 6 ylda 12 milyon çarya cevap verdik

MEB Basn ve Halkla likiler Müaviri Emine Azdiken ise 100 kiiyle hizmete balayan merkezde u anda 180 kiinin görev yaptn aktard.

letiim merkezinin 12 milyonun üzerinde çarya cevap verdiini, bunun yüzde 90nn bilgi edinmeyi içerdiini anlatan Azdiken, unlar söyledi:

Milli Eitim Bakanmz smet Ylmazn talimatyla yeni projelere de imza atyoruz. Gün geçtikçe kurumsallaan iletiim merkezimizde bu yl bizleri de öretmenlerimizi de tüm eitim camiasn sevindiren bir paylam iletmek istiyorum. Kurulduu ilk 5 ylda yaklak 20 bin civarnda teekkür alan merkezimiz 2017de 47 bin teekkür çars ald. Bunu ilgili öretmen ve idarecilerimize tebli ettik. Tüm paydalarmza, öretmenlerimize ve velilerimize teekkür ediyorum.

Azdiken, 600 bin öretmenin özlük haklar, atama, yer deitirme ve mesleki çalmalar alanlarnda merkezden bilgi aldna dikkati çekerek 1 milyon öretmenin, yaklak 18 milyon örencinin ve bütün vatandalarn 7 gün 24 saat hizmetlerinde olduklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git