‘MEBİM 147’den eğitime 35 milyon dakika mesai

MEB, Van'daki depreminin ardından 5 yıl önce Erciş ilçesinde sosyal sorumluluk projesi olarak kurulan ‘MEBİM 147’ çalışanları, vatandaşların eğitimle ilgili 10 milyon başvurusunu cevaplandırmak için 35 milyon dakika mesai yaptı.

Haberler 26.07.2017 - 12:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) yetkililerinden alnan bilgiye göre, MEB letiim Merkezi MEBM 147nin yapt hizmetleri anlatan Eitim hayatnz boyunca yannzdayz slogannn yer ald tantm filmi hazrland.

Filmde yer verilen balklara göre, MEBM 147 eitimde frsat eitliini salamak amacyla örenci, veli, öretmen ve dier vatandalardan gelen her türlü bilgi edinme bavurusu, soru, talep, görü, öneri, ihbar ve ikayeti, etkin ve hzl ekilde çözüme kavuturmak amacyla 1 Mart 2012de Ercite hizmet vermeye balad.

Vanda 2011de meydana gelen depremin ardndan sosyal sorumluluk projesi olarak hizmete alnan merkez, bu olayn vatandalara yaatt travmay azaltt, depremzedelerin hayata tutunmasna destek oldu.

Bölgede istihdam imkn salayan merkezde, 50si engelli 180 kii görevlendirildi. Yüzde 45i kadn olan merkez çalanlarnn yüzde 85i depremzedelerden olutu.

letiim Merkezi, haftann 7 günü 24 saat hizmet verdi. çalmalarn aralksz sürdüren merkeze yurt içinden 147, yurt dndan da +90 312 147 11 22 numaralarndan ulalabiliyor.

Ksa sürede cevap

MEBM 147ye bavuran vatandalara 3 i günü içinde cevap veriliyor. Merkez çalanlar, 5 ylda vatandalardan gelen yaklak 10 milyon bavuruyu yantlad. Bu sürede vatandalara 35 milyon dakikalk hizmet veren MEBM 147, bakanln merkez, tara ve yurt d tekilatlar birimlerinin i yükünü büyük oranda azaltt.

Kurulduundan bu yana hatta gelen çarlarn yüzde 91i bilgi edinme, yüzde 3,7si talep, yüzde 3,6s görü öneri, yüzde 1,7si ihbar veya ikayet ana balklarnda gerçekleti.

Merkezden 5 ylda 540 bin öretmen, okul idarecisi, aday öretmen veya öretmen olmak isteyenler, atama, ilk atama, yer deitirme, izinler ve personel özlük ilemleri gibi konularda hizmet ald.

Hatt arayarak okula gönderilmediini belirten 510 örencinin ailelerine ulalarak, eitime devamlar saland. Ayrca yaça örgün eitim dna çkan 11 binden fazla vatanda, eitimin her artta mümkün olabilecei ve açköretim kurumlarna devam edebilecekleri anlatlarak, eitim öretime kazandrld.

Vatandalardan gelen bavurularn yüzde 95i ilk kontakta, görüme srasnda cevaplandrld. Bavurularn yüzde 5i ise mevzuat gerei inceleme, aratrma veya soruturma gerektirdiinden ya da görü ve öneri olarak deerlendirileceinden, MEBin merkez ve tara tekilatndaki ilgili birimlere iletiliyor.

letiim Merkezi, vatandalardan gelen her türlü talep, görü ve öneriyi, ilgili birimlere belirli aralklarla rapor olarak sunuyor. Böylece vatandalarn, bakanln strateji ve eitim politikas oluturma çalmalarna dahil olmalar salanyor.

MEBM 147 ile ilgili tantm filmine, bakanln internet sitesinden ulalabilecek.

Ana Sayfaya Git