MEB'in "e-Soru" bankasına rekor ilgi

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilerin akademik başarılarına destek olmak amacıyla hazırlanan elektronik soru bankasındaki kazanım kavrama testleri ile değerlendirme sınavları, 60 milyon 890 bin kez indirilerek büyük bir rekora imza attı

Haberler 15.06.2017 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), örencilerin akademik baarlarna destek olmak amacyla hazrlanan elektronik soru (e-Soru) bankasndaki kazanm kavrama testleri ile deerlendirme snavlar, 60 milyon 890 bin kez indirilerek bu alanda adeta rekor krd.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Talim Terbiye Kurulu Bakanlnn belirledii kazanmlar, dersler ve ders saatleri çerçevesinde 5-12nci snf kademelerindeki örenciler ile lise mezunlar için hazrlanan kazanm kavrama testleri büyük ilgi gördü.

Kazanm kavrama testleri 55 milyon, deerlendirme snavlar ise 5 milyon 890 bin kez indirildi.

Milli Eitim Bakanlnn hazrlad kazanm kavrama testleri ile deerlendirme snavlarna, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar adresinden PDF formatnda ücretsiz eriilebiliyor.

TESTLER, ORTAOKUL, LSE VE MEZUN DÜZEYLERNDE HAZIRLANIYOR

Kazanm kavrama testleri ve deerlendirme snavlar, ortaokul ve lise düzeyindeki derslerden hazrlanyor, lise son snf ve mezun grup düzeyinde de Yükseköretime Geçi Snav (YGS) ve Lisans Yerletirme Snav (LYS) gruplar biçiminde planlanyor. Testlere ait model çözümlemeler, cevap anahtaryla birlikte veriliyor.

E-SORU BANKASI

2016-2017 eitim-öretim yl çalmalar kapsamnda, 87 farkl dersten üretilen toplam 45 bin sorudan 32 bin 328i kazanm kavrama testleri için 5 bin 700 soru ise deerlendirme snavlar için kullanld.

Kazanm kavrama testleri ve deerlendirme snavlar, ölçme niteliklerine uygun soru üretme amacyla hazrlanyor. Sorular, Milli Eitim Bakanlna bal okullardaki öretmenlerce oluturulurken, ölçme-deerlendirme uzman ve bran akademisyenlerinin onay alndktan sonra e-Soru bankasna yükleniyor.

Ana Sayfaya Git