MEB'in özel okul standartlarını yeniden düzenleyen mevzuatı yolda

Milli Eğitim Bakanlığınca, özel okulların açılmasında fiziki ve çevre koşullarını yeniden düzenleyen ve kapanma riski bulunan özel okullara ilişkin mali önlemler içeren yeni bir yönetmelik hazırlanıyor.

Haberler 27.08.2019 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun dün bir televizyon programnda açklad, özel okullarn açlmasna yeni standartlar getiren yönetmelik taslanda baz detaylar dikkati çekti.

Alnan bilgiye göre, yeni yönetmelik ile kimlerin özel eitim kurumu açabilecei yeniden düzenlenerek bu okullarn standartlarna ilikin geni kapsaml bir çalma yürütülüyor.

Bu kapsamda son aamaya gelen yönetmelik ile kurumlarn hem fiziki hem de çevre koullarn içeren standartlar da yeniden tanzim ediliyor.

Yeni düzenleme ile özel okul standartlarnn, maarif müfettilerince denetiminin daha da sklatrlmas planlanyor.

Kapanma riskine kar teminat önlemi

Bakanlk, yeni yönetmelikle birlikte kapanma riski bulunan özel okullardaki örencilerin maduriyetini en aza indirmek için mali önlemleri de mercek altna ald. Bu kapsamda, özel okul açmak isteyenler için açl bavurularnda vakf üniversitelerinin kuruluuna benzer bir çözüm yolunun uygulanmas planlanyor.

Taslaa göre, Milli Eitim Bakanlnca, kapanan özel okullarn örencilerinin ve velilerin maduriyetini en aza indirmek için bu okullarn açlmas srasnda kurucularndan teminat göstermeleri planlanyor.

Kapanma durumundaki kurumlarda örencilerin madur olmamas ve eitimin kesintiye uramadan devam etmesi için Milli Eitim Bakanlnn okulun yönetimini devralmas amaçlanyor. Açlta istenen teminatn ise okulun yönetimi srasnda mali kaynak olarak kullanlmas için planlama yaplyor.

Teminat belirlemede kontenjan esas alnacak.

Öte yandan Bakanlk, kapanan özel okul örencilerinden devlet okullarna geçmek isteyenlerin nakillerinde her türlü kolayl velilere salayacak.

Ana Sayfaya Git