Meb'ten Cerablusa uzanan yardım eli

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, Suriye'nin Cerablus ve Elbab kentlerindeki öğrencilere "Eğitim'de yaddım" eli uzatıldı. Diyarbakır'dan, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini rahatlıkla yapılması için, 15 Tır Eğitim Materyalleri bölgeye gönderildi.

Haberler 10.05.2017 - 08:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl tarafndan karde kent olarak belirlenen Suriyenin Cerablus ve Elbab kentlerine Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüünün koordinesinde 17 ilçe genelinde toplanan eitim malzemeleri, çanta seti, yaz tahtalar, sra, masa, okul binalar için iç-d sva boyas ve gda giyim yardmlar dün 15 Tra yükletilerek, gönderildi.

YARDIM KONVOYU

Yardm konvoyunu uurlama törenine, Milli Eitimden Sorumlu Vali Yardmc Sercan Gökdemir, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, l Milli Eitim Müdür Yardmclar, l Milli Eitim ube Müdürleri, lçe Milli Eitim Müdürleri katld.

ETMLER çN

Törende basn mensuplarna açklamada bulunan l Milli Eitim Müdür Aslan, Malumunuz olduu üzere Cerablus ve Elbabta bir insanlk dram yaanyor. Biz de Diyarbakr Valilii ve l Milli Eitim Müdürlüü olarak 17 ilçemizdeki idarecilerimizin de youn gayretiyle sava maduru örenci kardelerimize 15 tr yardmmz hazrlam durumdayz. Fakat snr güvenlii nedeniyle 15 trmz ayn anda gönderemiyoruz. Bugün sadece 3 trmz gönderiyoruz. Dier trlarmz da uygun oldukça çkacaklar. Trdaki yardm malzemeleri, örenci sra ve masas, öretmen masas, krtasiye yardm, iç-d boya yardm ve giyim yardmndan oluuyor. Bu yardmlarn toplanmasnda gayret gösteren Bata Sayn Valimiz Hüseyin Aksoy Beyefendiye, Vali Yardmcmz Sayn Sercan Gökdemire, Sorumlu ube Müdürüm Ebubekir Ekine ve 17 ilçe Milli Eitim Müdürüme gerçekten yürekten teekkür ediyorum. Umarz bu yardmlarmzla oradaki kardelerimizin yarasna merhem oluruz dedi.

Açklamalarn ardndan yardm trlar Cerablusa gitmek için Karkam snr kapsna doru yola çkt.

Ana Sayfaya Git