Mektup kardeşliği yardıma dönüştü

İstanbul'daki Erenköy Kız Anadolu Lisesi öğrencileri "Kardeş Okul Projesi" kapsamında kendilerine mektup yazarak isteklerini belirten Midyat Gazipaşa İlk ve Ortaokulunda okuyan 300 öğrenciye, sosyal medyadan başlattıkları kampanya ile kışlık giysi gönderdi.

Haberler 23.02.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN - stanbuldaki Erenköy Kz Anadolu Lisesi örencileri Karde Okul Projesi kapsamnda kendilerine mektup yazarak isteklerini belirten Midyat Gazipaa lk ve Ortaokulunda okuyan 300 örenciye, sosyal medyadan balattklar kampanya ile klk giysi destei sundu.

Proje dorultusunda Gazipaa lk ve Ortaokulundaki örenciler, Erenköy Kz Anadolu Lisesinde okuyan ablalarna 800 mektup göndererek isteklerini belirtti.

Bunun üzerine lise örencileri, kendilerine iletilen istekleri yerine getirmek için, sosyal medyadan Kardeine bir hediye de sen gönder ad ile kampanya balatt.

GYS YARDIMI YAPILDI

Büyük ilgi gören kampanya ile temin edilen ve Midyata gönderilen klk giysiler Erenköy Kz Anadolu Lisesi Müdürü ve proje koordinatörü Berna Ocakcolu ile kampanyaya destek veren Türkiye Genç Giriimcilik Platformu Bakan Ahmet Doan tarafndan örencilere datld.

Ocakcolu, yapt açklamada, iki okul arasnda imzalanan karde okul protokolü çerçevesinde gönderilen mektuplar okuyan örencilerinin, kendilerine ulatrlan talepleri yerine getirmek istediini söyledi.

Lise örencilerinin Midyattaki örencilere selamlarn da getirdiklerini ifade eden Ocakcolu, Bu ziyaret bir balangçt, tanmayd. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramn Midyattaki okulumuzda kutlayacaz. Yeni ihtiyaçlar belirleyip, örencilerimizle tekrar geleceiz. dedi.

Gazipaa lk ve Ortaokulu Müdürü Bahri Yusufolu da örencilerin yazd mektuplarn sonuç verdiini dile getirerek, Toplanan yardmlarn datmn yapyoruz. Amacmz çocuklarmza küçük bir gülümseme verebilmek. diye konutu.

Ana Sayfaya Git