Mektupla hayaline kavuştu

ŞANLIURFA'da ailesinin ekonomik durumu nedeniyle okula göndermediği Zeynep Aksoy (16), öğretmenine yazdığı sitem dolu mektubunun ardından Valilik Açık Kapı biriminin desteğiyle Eyyübiye GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okula başladı.

Haberler 09.03.2018 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bealt Mahallesinde oturan Zeynep Aksoy, ailesinin maddi durumu nedeniyle geçen yl liseye kaydn yaptramad. Aksoy, çok sevdii okula devam edebilmek için ailesinden gizli, öretmenine mektup yazarak okumak istediini söyledi. Mektubunda öretmenlerinin kendisine sahip çkmadn yazan Zeynep Aksoy, u ifadelere yer verdi:

Yasemin Hocaya merhaba. Hocam naslsnz? Sizi çok seviyorum, sizleri çok özledim. Yeni örencileriniz hayrl, uurlu olsun. Okula gitmiyorum. çünkü sizler, yani tüm hocalar sözünüzü tutmadnz? Hep bouna çaltm. Hasibe ve Sdkadan daha baarlydm, ama onlar okuyor beni ise okumuyorum. Ne güzel hayallerim vard, hepsi ykld. Hepsi sizlerin yüzünden oldu. Keke hiç umutlanmasaydm. çok çaltm hepsi bounayd. Hepiniz sözünüzü tutmadnz?

Öretmenine yazd mektup

Örencisinin mektubunu okuyunca duygulanan öretmen Yasemin Koca, ilk önce Zeynep Aksoyun ailesiyle görüüp, onlar ikna etti. Ardndan Zeynepi okula kavuturmak için, mektupla anlurfa Valilii Açk Kap birimine bavurdu. anlurfa Valisi Abdullah Erin, Zeynep Aksyonun eitimi için gereken her türlü maddi ve manevi destein verileceini söyledi.

Eyyübiye GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kayd yaplan Zeynep Aksoy, yaad Bealt Mahallesinden tamal eitimle her gün 40 kilometre uzaklktaki okuluna gelip gidiyor. Oldukça mutlu olan Zeynep Aksoy, öretmenlerine ve anlurfa Valisi Erine teekkür etti. Geri kald dersleri telafi için Aksoy için ayr bir program hazrlanaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git