Merada karne sürprizi yaptı

Yenişehir ilçesine bağlı Güzelköy'de oturan ve hayvancılık yapan Çelik ailesinin 4 çocuğundan Muhammed ve Abdullah, çobanlık yaptıkları için eğitim yılı başlarında okulu bırakmak zorunda kaldı.

Haberler 15.06.2019 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir yllk eitim-öretim döneminin ardndan örenciler, 3 aya yakn sürecek yaz tatiline çkma heyecan yayor. 2019-2020 eitim öretim yl bir hafta öne çekildii için okullar, 9 Eylülde açlacak. Tatile örencilerden sonra balayacak öretmenlerin ise mesleki çalmalarnn ilk haftas 17-21 Haziran, 2. haftas da 24-28 Haziran olarak planland.

Yeniehir ilçesine bal Güzelköyde oturan havyanclk yapan çelik ailesinin 4 çocuundan Muhammed ve Abdullah da, çobanlk yaptklar için eitim yl balarnda okulu brakt. Okul öretmeni Nevzat Can ve meslektalar, çocuklarn babalar Hüseyin çelik ile görütü. Yaplan görümelerle Hüseyin çelikin ikna edilmesiyle kardeler yeniden okula balad. Öretmenleri tarafndan lkokullarda Yetitirme Programna alnan kardelere 160 saat ders verildi. Atladklar dersleri, lkokullarda Yetitirme Programyla alan kardeler, ksa sürede uyum salad. Derslerinde baarl olan Muhammed ilkokulu takdir, kardei Abdullah ise 3üncü baar belgeleriyle tamamlad.

MERADA KARNE SÜRPRZ

çelik kardelerin baarsn duyan l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer, çocuklara, hayvan otlattklar Güzelköydeki merada sürpriz yapp, karnelerini verdi. Doç. Dr. Taçer, karnelerle birlikte çeitli hediyeler verdii çelik kardelerin büyük zeka ve çalkanlk örnei gösterdiklerini söyledi. Doç. Dr. Taçer, Abdullah ve Muhammed çelik kardelerin, dezavantajl koullarda ylmadan mücadele ettiini ifade ederek, Okuma akyla okula kazandrdmz ama ayn zamanda büyük bir zeka ve çalkanlk örnei göstererek üstün baar elde eden iki kardeimiz. Babalar köyde çobanlk yapyor. Kendileri de burada babalarna her türlü görevlerinde yardmc oluyorlar. Öretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin büyük mücadelesiyle okula kazandrdmz çocuklarmz, hzlca okuma yazmay örendiler. Akranlarna hemen yetitiler ve geçtiler. çok baarl sonuçlar elde ettiler. Bu zor koullarda okul akn gösterdikleri için biz de onlar tebrik ve takdir etmek için buraya geldik. Karnelerini verdik. Aileleri de bize bu süreçte destek oldular. nallah onlar daha iyi yerlerde göreceiz. Daha iyi koullarda göreceiz. Onlarn hayalleri ve umutlar var. Bizim de o umuda ve hayale ortak olacak ekilde çalmalarmz olacak. Onlarn gelecekte toplumumuza, Diyarbakra, geleceimize kazandraca çok ey olduuna inanyoruz. Bu çerçevede umarm daha güzel mesleklere, daha güzel hizmetlere vesile olacak bir dönemi geçirecekler. Biz el birlii ile yardmc olacaz dedi.

UMUDUMUZ BU ÖRENCLERMZ LERDE DAHA Y BR YERDE GÖREBLMEK

Öretmen Nevzat Can ise Abdullah ve Muhammed çeliki okula kazandrmaktan mutlu olduklarn ifade ederek, Aileleri ile görüüp ikna ettikten sonra okula kazandrdk. lkokullarda Yetitirme Program kapsamnda eitime tabi tuttuk. çok verimli geçti. Akademik baars, kendine özgüveni artt. u an dersleri çok iyi durumda ve okula severek geliyorlar. Aile de artk destek veriyor. Umudumuz bu örencilerimizi ileride daha iyi bir yerde görebilmek diye konutu.

MUHAMMED ÖRETMEN, ABDULLAH DOKTOR OLMAK STYOR

Karnelerini ve belgelerini alr almaz babalarnn yanna koan kardelerden Muhammed çelik, Babama yardm ediyordum. Okula gitmiyordum. Nevzat hoca da Gel okul oku dedi. Nevzat hocann sayesinde okula geldim. Öretmen olmak istiyorum. çocuklara ders vermek istiyorum. Hem derslerimi çalyorum hem de babama yardm ediyorum ifadelerini kulland.

Abdullah çelik ise doktor olmak istediini kaydederek, Ben hep ineklerin yanna gidiyordum. Nevzat hoca babamlarn yanna gelip benim için Okula gelsin demi. Ben de okula geldim. Beni kursa ald. Kurs çok güzeldi ve çok elenceliydi. Arkadalarmzla matematik çözdük. Hepsini doru yaptk. Büyüyünce de doktor olmak istiyorum. nsanlar iyiletirmek istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git