Mercekle ders çalışıyordu!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle kitapları mercekle okuyarak sınava hazırlanan ve İngilizce öğretmenliği bölümünü kazanan 18 yaşındaki Nazlıcan Fidan azmiyle çevresindekilerin takdirini topluyor

Haberler 16.02.2022 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde gözlerinde doutan yaad rahatszlk nedeniyle mercek kullanarak ders çalp ngilizce öretmenlii bölümünü kazanan Nazlcan Fidan hayalini gerçekletirmenin mutluluunu yayor.

lçeye bal Kadköyde babasnn çobanlk yaparak geçimini salad 9 nüfuslu ailenin 7 çocuundan biri olan 18 yandaki Nazlcan Fidan, gözlerindeki rahatszl köyde ilkokul örencisiyken tahtadaki yazlar göremeyince fark etti.

Bunun üzerine ailesi tarafndan kentteki hastanenin yan sra il dndaki farkl salk kurulularna da götürülen Fidann yüzde 35 görme engelli olduu belirlendi. Verilen gözlükten istedii sonucu alamayan Fidann ailesi, kzlarnn okul hayatna devam etmesi için yaz puntolarn büyütmeye yarayan mercek satn ald.

Okula hayatnn bir parças olan bu mercekle devam eden Fidan, Temel Eitimden Ortaöretime Geçi (TEOG) snavnda 416 puan alarak kentin en iyi okullarndan smet Alkan Anadolu Lisesine yerleti.

Ulamda sknt yaamamak için bu süreçte ilçe merkezindeki ninesinin yannda kalan Fidan, hayalindeki ngilizce öretmenliini kazanmak için derslerini aksatmadan çalt.

Merceinin krlmas üzerine öretmeninin Almanyadan temin ettii mercekle derslere katlan Fidana derslerinden geri kalmamas için lçe Milli Eitim Müdürlüünün görevlendirdii öretmeni, dier öretmenleri, arkadalar ve ailesi destek verdi.

Fidan, rahatszlna aldr etmeden büyük bir gayretle üniversite snavna hazrland. çalkanl ve azmiyle okulun sevilen örencilerinden Fidan, geçen sene girdii Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) kapsamnda yaplan Yabanc Dil Testinde 403 puan alarak Mersin Üniversitesi ngilizce Öretmenlii Bölümüne yerleti.

HAYATIMIN MAHVOLMASINI STEMEDM

Hayalini kurduu bölümü kazanmann gururunu yaayan ve baarsyla çevresindekilere örnek olan Fidan, ilkokul birinci snfa baladnda gözlerindeki sknty bilmediini, tahtada bir ey görmemesi sonucu bunu fark ettiini söyledi.

Ailesinin kendisini Van ve Ankaradaki hastanelere götürdüünü ancak bir sonuç alnamadn belirten Fidan, Okulu brakmay düündüüm zamanlar oldu ama ailem bana çok destek oldu. Etrafma baktmda baz insanlarn ellerinde o kadar imkan var ki kullanmay bilmiyorlar. Bazlar bilerek hayatlarn mahveder bazlar da çabalayarak bir yerlere gelirler. Ben hayatmn mahvolmasn istemedim hiç. dedi.

7 karde olduklarn ve kendi ayaklar üzerinde durmak istediini dile getiren Fidan, Ders konusunda arkadalarmdan hep geride kalyordum. Bu yüzden hep bir tk daha fazla çalmam gerektiini biliyordum. 8. snfta okulun en baarl örencilerinden biriydim ve snava hazrlanyordum. TEOG snav için Milli Eitimden punto destei istedim. Bana yardmc oldular. O snava girdim. Tabii çok zorlandm. Ümidimi kestiim zamanlar oldu ama baktm iyi bir puan almtm. stediim okula da yerletim. diye konutu.

Mercekle okuyabildii için öretmenleri ve arkadalarnn kendisine çok yardmc olduklarn dile getiren Fidan, mercein yazlar büyüttüünü ve krlmas üzerine öretmenin yeni bir mercek aldn söyledi.

Ana Sayfaya Git