Merdiven altı eğitim endişesi

Yüz yüze eğitim ile oluşan belirsizlik sonrası veliler özel öğretmen aramaya başladı. Bu, FETÖ sebebiyle meslekten atılanların eğitime geri dönmesi yönünde tedirginliğe yol açtı

Haberler 10.09.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, önceki gün ana snf ve ilköretim 1. snflar hariç olmak üzere dier snflar için uzaktan eitime devam edileceini açklad. Seyreltilmi snflarda, 8 ve 12inci snflar için de hafta sonu snavlara hazrlk kurslar verilecek. Ancak dier snflar için okullarn açlmasnn bu aamada tehlikeye sebebiyet verecei, Salk Bakanl Bilim Kurulunun tavsiyesinin de açlmamas yönünde olduu belirtildi.

VELLER ALTERNATF ARAYIINDA

Yüz yüze eitime geçilip geçilmeyeceiyle ilgili oluan belirsizlik sonras mart ayndan bu yana çocuklar okuldan uzak kalan veliler, alternatif arayna girdi. Birçok veli, uzaktan eitimin yeterli olmayaca gerekçesiyle, çocuklarna özel ders aldrmann yollarn aramaya balad. Maddi durumu çok iyi olmayanlar ise maliyeti düürmek için dier veliler ile birlikte ortak özel öretmen tutacaklarn belirti.

BO DARE KRALAYACAKLAR

Üç dört velinin bir araya gelip kiraladklar bo bir dairede çocuklarna özel ders aldracaklar ifade edildi.

FETÖ FIRSAT BLEBLR

Ancak bu yol, eitimin merdiven altna kaymas ve FETÖ sebebiyle meslekten ihraç edilen kiilerin devreye girmesi gibi endielere sebep oldu. Milletvekillerine, bu konuyu TBMMye tamalar için birçok kii tarafndan ikyet geldi. Vekiller de aldklar yaknmalar Mill Eitim Bakanlna iletti.

Ana Sayfaya Git