Merdiven altı kırtasiye alarmı

TESK Genel Başkanı Palandöken'den "merdiven altı kırtasiye ürünlerine" ilişkin uyarı "Kırtasiye malzemelerinde yer alan logolarda 'CE' belgesi mutlaka olmalı, 'Sağlığa zararlı madde içermez' kaşesi bulunmalıdır" dedi.

Haberler 20.08.2020 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Remzi ET

DYARBAKIR-Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, Krtasiye malzemelerinde yer alan logolarda CE belgesi mutlaka olmal, Sala zararl madde içermez kaesi bulunmaldr. ifadelerini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle ara verilen eitim öretimin 21 Eylülde balamasnn planlandn hatrlatt.

Bu tarihe ksa zaman kala, ülke genelinde 20 milyon örenci ile velilerinde okul telann baladn belirten Palandöken, Bu yl pandemide okul alverii yaparken her zamankinden daha dikkatli olunmal. Örencilerin eitimi için gerekli kitap, defter, kalem, silgi gibi her türlü krtasiye malzemesinin hijyenik ve kaliteli olmasna özen gösterilmeli. Sezonluk olarak Uzak Dou ülkelerinden getirdikleri krtasiye ve okul kyafeti sat yapan, çocuklarmzn saln hiçe sayp sadece kendi cep ve kazançlarn düünen frsatçlarn ekmeine ya sürülmemeli. deerlendirmesinde bulundu.

KIRTASYE ÜRÜNLER

Palandöken, her yl ortalama 15 milyar liralk krtasiye alverii yapld bilgisini vererek, örencilerin sürekli temasta bulunduu malzemelerin kaliteli ve salkl olmasna her zamankinden daha çok dikkat edilmesi gerektiini bildirdi.

Merdiven alt olarak tabir edilen yerlerde üretilmi, kalitesiz ve ucuz krtasiye ürünlerinin örencilerin saln tehlikeye attn vurgulayan Palandöken, unlar kaydetti:

Markas ve nerede üretildii belli olmayan, CE ve TSE damgas bulunmayan birçok ürün maalesef okullarn açlmasna ksa zaman kala piyasada daha çok görülüyor. Geleceimizin mimar olan örencilerimiz eitim alrken salklarndan olmamal. Rengarenk ve süslü krtasiye malzemelerinin d görünüüne aldanlmamal. Alnacak krtasiye malzemelerinin içeriine çok dikkat edilmeli. nternet üzerinden yaplan reklamlara ve yollarda ereti tezgahlarda sezonluk olarak satlan albenili krtasiye malzemelerinden uzak durulmal. Tüm krtasiye malzemelerinde yer alan logolarda CE belgesi mutlaka olmal, Sala zararl madde içermez kaesi bulunmaldr.

Ana Sayfaya Git