Mesajları okumak adına öğreniyor!

Kocalarına gelen mesajları okumak için kursa gidiyorlar. Bismil’de okuma yazma seferberliğine yoğun ilgi.

Haberler 30.03.2018 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoan tarafndan balatlan Okuma yazma seferberlii Diyarbakrn Bismil ilçesinde youn bir katlmla gerçekleiyor. lçede okuma yazma bilmeyen 7 bin 294 kiinin 6 bin 234ünü kadnlar oluturuyor. Bismil ilçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, 1 ubat itibariyle, Kaymakam ve Belediye Bakan Turgay Gülençin ei Figen Gülenç bakanlnda balatlan Okuma yazma seferberlii kapsamnda açlan kurslara bavuran kursiyer saysnn 5 bin 300 olduunu ve bunun büyük çounluunu kadnlarn oluturduunu söyledi.

Eine gelen mesajlar okumak için gelen var

Kadnlarn kursa gelme sebeplerini sralayan Ak, çounun çocuklarna ödevlerinde yardm etmek için geldiini ifade ederek, çok büyük bir katlm oldu. Bu katlmda bizi en çok duygulandran yal bir kadnmzn, Ben Kuran- Kerimi okuyorum fakat Türkçe mealini okuyamyorum. Türkçe mealini örenmek için okuma yazmaya geliyorum demesi oldu. Bir kadnmz da Eime mesajlar geliyor. Banka mesaj mdr baka bir mesaj mdr? Eimi de skntya sokmadan, yanl alglamalara yol açmamak için örenmek istiyorum dedi. Kadnlarmzn çou seyahat esnasnda okuma yazma bilmediklerinde yanl dolmuu durduklarn ve mahcubiyet içerisine girdiklerini söylüyorlar. Bismilde her yerde eitim veriliyor. Öretmenlerimiz snfta, halk eitim merkezinde, camilerimizin bir bölümünde ve okula gelemeyen yallarmzn kendi evlerine gidip okuma yazma öretiyor. Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Turgay Gülenç mezun olan ilk 20 kursiyerimize çeyrek altn hediye etti. Bundan sonraki süreçte de Bismil Belediyesi tarafndan ev ihtiyaçlarn karlayacak ekilde tencere seti hediye edilecek diye konutu.

Kzmn öretmeni benim de öretmenim

3 çocuklu Emine çelik, çocuklarndan 2sinin okula gittiini ve kznn öretmenin kendisinin de öretmeni olduunu dile getirerek, çocuklarma destek olmak istiyorum. uan onlara derslerinde yardmc olamyorum. Örenmek ve onlara öretmek istiyorum. Cumhurbakanmza ve ei Emine Erdoana teekkür ediyoruz ifadelerini kulland.

Hidayet Basma, küçükken okula gidemedii için okuma yazma örenemediini vurgulayarak, Her eyde zorlanyoruz. çocuklarmza yardm edemiyoruz. Öncelikle kendimiz ve çocuklarmz için okumay çok istiyoruz dedi.

Snf öretmeni Mehmet afi Atalay, kursun 120 saat süreceini belirterek, unlar kaydetti:

3 Mart tarihinde baladk. Mays aynn sonunda bitecek. Kurs sonunda kursiyerlerimiz okumay ve yazmay örenecek. Bunun yannda matematikte toplama çkarma ilemleri ve yaam becerisi gibi konular örenecekler.

Ana Sayfaya Git