Meslek liseleri artık üretecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) meslek liselerinde temizlik malzemeleri üretiminden sonra koronavirüs önlemleri kapsamında maske üretimine de başlayacak.

Haberler 18.03.2020 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk, hem N95 standardnda hem de basit cerrahi maskelerden üretecek. Özellikle piyasada maske bulunmad bugünlerde meslek liselerinin bu adm önemli bir boluu dolduracak.

Bakan Yardmcs Mahmut Özer, Bakanlk olarak il milli eitim müdürlükleriyle süreci koordineli ekilde yürüttüklerini belirtti.

44 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde tüm illerdeki okullarn temizlik ve dezenfeksiyonuyla ilgili ihtiyaç duyulan tüm malzemelerini üretilebildiini ve okullara ulatrldn ifade eden Özer, unlar kaydetti:

Meslek liselerinde maske üretecek

Okul saysn nisan aynda 100e çkartmak için de planlama yaptk. imdi önemli bir adm daha atyoruz. Piyasada maske bulunmasnda sknt çekiliyor. Salk Bakanlmzla da durumu deerlendirdik. Maske üretimi için gerekli adm atyoruz. 14 pilot il belirledik. Bu illerde cerrahi maske üreteceiz. stanbulda 5, Bursada 3, zmirde 3, Gaziantepte 3, Adanada 3, Ankarada 2, Kocaelide 2, Sakaryada 2, Antalyada 2, Konya, Hatay, Tokat, Malatya ve Vanda da birer okul olmak üzere 30 okulumuzda cerrahi maske üreteceiz.

Dier taraftan N95 standardnda maske üretmek için stanbul, Bursa ve Hatay seçtik. Bu illerimizde bir mesleki ve teknik Anadolu lisemizde N95 standardnda maske üretebilmek için yatrmlarmz yapyoruz. Bu kapsamda stanbulda Sultan Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bursada Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hatayda Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretim yapacaz. Mesleki ve teknik Anadolu liselerimiz tüm kapasitesiyle bu süreçte milletimizin yannda yer alacaktr. Nisan aynda üretimlere balayacaz.

Özer, desteklerinden dolay Salk Bakanl Bakan Yardmcs Muhammet Güvene ile süreci baaryla sürdüren Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüüne, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüüne ve 81 il milli eitim müdürlerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git