Meslek liseleri renklendiriliyor

"Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında tespit edilen 93 okuldan 72'sinin kütüphanesini tamamlayan öğrenciler, 21'i için gerekli malzemeleri de kısa sürede teslim etmeyi hedefliyor.

Haberler 17.12.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAKKAR - Kütüphanesiz Okul Kalmasn projesi kapsamnda, Hakkari ve ilçelerindeki 93 okulun kütüphanesi, Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile Yüksekova Mesleki Teknik Anadolu Lisesi örencilerinin ellerinde ekilleniyor.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan öncülüünde, okullar arasndaki imkan farkllklarn azaltmak ve eitimde frsat eitliini salamak amacyla yürütülen proje kapsamnda, kentte kütüphanesiz okul kalmamas için çalmalar sürüyor.

Milli Eitim Bakanlnn tedarikçi okullar arasnda yer alan iki lisede, 20 öretmen ve 100 örenci, kent merkezi ve ilçelerdeki 93 okulda kütüphane oluturulmas için çaba harcyor.

Teorik bilgilerini atölyelerde beceriye dönütüren örenciler, öretmenlerinin nezaretinde metal ve ahap malzemelerle kitaplklar ve çalma masalar tasarlyor.

Hem kendilerini gelitiren hem de ekonomik gelir elde eden örenciler, tamamladklar ürünleri kent merkezi, emdinli, çukurca, Derecik ve Yüksekova ilçelerindeki okullara götürüp kurulumunu yapyor.

u ana kadar 72 kütüphaneyi tamamlayan örenciler, kalan 21 kütüphane için gerekli olan malzemeleri de gelecek haftaya kadar teslim etmeyi hedefliyor.

- Her ey çocuklarmz için

l Milli Eitim Müdürü Bilal Gür, AA muhabirine, kentte ve ilçelerde kütüphanesi bulunmayan okullar tespit ederek çalmalar balattklarn söyledi.

Milli Eitim Bakanlnn bu çalmann mesleki teknik liseler üzerinden yürütülmesini istediini belirten Gür, örencilerin kardeleri için birbirinden güzel kitaplklar tasarladn, masalar ürettiini aktard.

çocuklarn, kitaplarn engin dünyasna girmesini salamak istediklerini anlatan Gür, unlar kaydetti:

Valimizin himayelerinde projeyi yürütüyoruz. Valimizin çok ciddi destekleri oldu. Hakkari Belediyesinin imkanlaryla ilk etapta 30 bin kitap desteinde bulundular. Emniyet Müdürlüümüzden, jandarmamzdan kütüphane destekleri aldk. Hayrseverlerimiz 10a yakn kütüphaneyi donatt. Velilerimizden de bu konuda destek bekliyoruz. Onlarn destekleriyle açtmz kütüphanelerde talep etmeleri halinde isimlerinin yaatlmasn istiyoruz. Amacmz velilerin okulla bütünlemesini salamak. Sürecimiz güzel iliyor. Yakn zamanda 93 kütüphanemizi bitireceiz. Donanml, çok güzel kütüphaneler yapyoruz. Her ey çocuklarmz için. Kütüphanesiz okulumuz kalmayacak. Bakanlklardan da bu konuda destekler alyoruz.

- Gençlerimiz daha donanml hale geliyor

Yüksekova Milli Eitim Müdürü Yusuf Atael de projenin amacna ulamas için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

lk etapta ilçedeki 29 okula kütüphane kazandrdklarn anlatan Atael, nsanlar kelimelerle düünür. Ne kadar çok kelime bilirse o kadar çok düünür. Ne kadar çok düünürse o kadar çok üretir. Bu kütüphaneler, gençlerimizi daha donanml, daha nitelikli hale getirecektir. Örencilerimizi yarnlara hazrlama gayreti içindeyiz. Tek amacmz dünyadaki akranlaryla rekabet eder hale getirmek. diye konutu.

Yüksekova Mesleki Teknik Anadolu Lisesi örencilerinden Arda Dalgç da kardelerinin kütüphaneye kavumas için çaltklarn dile getirerek, Elimizden gelen çabay göstererek ilerimizi ksa sürede bitirmeye çalyoruz. Ayrca kendimizi gelitirme imkan buluyoruz. Öretmenlerimiz sayesinde güzel tasarmlar yapyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git