Meslek liseleri zervesi yapıldı

‘Meslek Liselerimiz Geleceğin Yıldızları’ programı kapsamında Diyarbakır'da bilgilendirme zirvesi yapıldı.

Haberler 04.03.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 04.03.2017 - 09:18

Milli Eitim Bakanl Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüü ile Mercedes- Benz Türk Anonim irketi arasnda Meslek Liselilerimiz Gelecein Yldzlar program kapsamnda imzalan Mesleki Eitim birlii Protokolü öncülüünde, Diyarbakrda bilgilendirme zirvesi yapld.

l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslann yan sra l Milli Eitim ube Müdürü Ramazan Tekdemir, Gelecek Otomotiv Mercedes-Benz Türk Genel Müdürü Aziz Batgi ve Mercedes-Benz Türk Sat Sonras Hizmet Uzman Birol Bilici zirve toplantsna katld.

EKNOLOJK ETM çN ÖZEL EKPMANLAR

Proje hakknda bilgi veren Batgi Meslek Liselerimiz Gelecein Yldzlar kapsamnda, endüstriyel teknik eitim, okul ve kurumlarnn motor bölümlerinin gelitirilmesi amacyla laboratuvarlarn yeniliyor ve gerekli ekipmanlarla donatyor. Proje kapsamnda, meslek liselerinde laboratuvar koullarnn iyiletirilmesi ve yeniden yaplandrlmasnn yan sra, teknik ve mesleki eitim alan örencilerin sanayinin beklentilerine cevap verecek nitelik ve donanma ulamalar amacyla eitimlerin düzenlenmesine de önemli bir katk salanyor dedi.

KALFYE NSAN YETTREBLME YETENEDR

l Milli Eitim Müdürü Aslan ise, Öncellikle Diyarbakrda Motorlu Araçlar Teknolojisi alan olan bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul-Sanayi birlii çalmas kapsamnda atölye ve uygulama alan hazrlamak, uygulama arac tahsis etmek, örencilerin teorik ve uygulamal eitimlerine destek salamak, örencilerimizi istihdama hazr hale getirmek üzere müdürlüümüzü ziyaret eden Mercedes-Benz Türk yetkilisi arkadalarma teekkürlerimi ve ükranlarm sunuyorum. Bizler ülkemizde çok önemli bir yere sahip olan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin etkinliini arttrmak ve bu çocuklarmz i dünyasnda istihdamda daha verimli rol almalarn salamak için bir araya gelmi bulunuyoruz. Diyarbakr bir sanayi kenti ve bu kentin profesyonel insanlara ihtiyac var. Bu ihtiyaç okullarmz tarafndan karlanmaktadr. Diyarbakr için çok önemli bir husus varsa bu da kalifiye insan yetitirebilme yeteneidir. Okullarmz bu noktada oldukça etkin bir ilev görmektedir.

EKONOMNN GELMESNE KATKI

Diyarbakr her geçen yl daha da gelien, ekonomisi büyüyen, aktif i gücü potansiyeli ile göz dolduran bir kent olduu için mesleki eitimin ilevi her geçen yl artmaktadr. Meslek Liselerimiz Gelecein Yldzlar projesi de bu anlamda büyük bir önem arzediyor. Proje kapsamnda limizde gerçekletirilecek çalmalar ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan örencilerimiz kendi alanlarnda faydal çalmalara imza atacaklardr. Bu deerli çalmalar için Mercedes-Benz Türk firma yetkililerine ve emei geçen herkese teekkür ediyorum diye konutu.

Laboratuvarlara uygulamal eitim için birer adet kamyon balayan Mercedes-Benz Türk, okul yöneticileri ve alan öretmenlerini giriimcilik ruhu ve kalite sistemleri konusunda da bilgilendirilecek.

Ana Sayfaya Git