Meslek liselerinde 5 Ekim’de yüz yüze

Meslek liselerinde "uygulamalı dersler" 5 Ekim'den itibaren yüz yüze yapılacak

Haberler 03.10.2020 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programl Anadolu liseleri, mesleki eitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinde alan ve dal derslerin uygulama kazanmlar, 5 Ekimden itibaren yüz yüze eitimle verilecek.

Milli Eitim Bakanl Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüünce illere 2020-2021 Eitim ve Öretim Yl Uygulamal Eitime ilikin yaz gönderildi.

Yazda, Anadolu teknik program örencilerinin iletmelerde mesleki eitim ve staj uygulamalarnn 28 Eylülden itibaren balad anmsatld.

Yazya göre, 5 Ekimden itibaren de mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programl Anadolu liseleri, mesleki eitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinin meslek.eba.gov.tr adresinde yaymlanan alan ve dal derslerine ait uygulama kazanmlar, tüm snf seviyelerinde yüz yüze eitimle verilecek.

- Her ders saati 30 dakika

Örencilerin okulda geçirdikleri ders içi ve d saatlerde maske kullanm, sosyal mesafe ve temizlik kurallarna uymalar hususunda rehberlik ve yönlendirme yaplacak.

Bu durum okul yöneticileri ve öretmenlerce de takip edilerek okulda gerçekletirilecek yüz yüze eitim faaliyetleri hakknda örencilere Eitim Kurumlarnda Hijyen artlarnn Gelitirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Klavuzuna göre bilgilendirme gerçekletirilecek.

Yüz yüze eitimde, örenciler gruplara ayrlarak her ders saati 30, teneffüsler 10 ve öle aras 45 dakika olarak uygulanacak. Alan ve dal derslerinin uygulama kazanmlar yüz yüze, bilisel veya teorik kazanmlar ise uzaktan eitim yoluyla verilecek.

Yüz yüze ve uzaktan eitim ile verilen alan ve dal dersleri süre, kazanm ve içerik açsndan bir bütün olarak deerlendirilecek.

Haftalk ders çizelgelerine göre, yüz yüze ve uzaktan eitime ayrlacak ders süreleri, alan zümre öretmenlerince belirlenecek.

Ana Sayfaya Git