Meslek liselerinden ekonomiye 128 milyon lira katkı

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, bu yılın ilk 6 ayında, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinde yapılan üretimden 128 milyon lira gelir elde edildi.

Haberler 04.07.2019 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) verilerine göre, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eitim merkezlerinde bu yln ilk 6 aynda yaplan üretimden 128 milyon lira gelir elde edildi.

AA muhabirinin MEB yetkililerinden ald bilgiye göre, en büyük gelir salayan iller Ankara, Hatay ve zmir olarak sraland.

Ankarada 9, Hatayda 8,5, ve zmirde ise yaklak 5 milyon liralk üretim gerçekleti. En fazla geliri Hatay Dörtyol Recep Ataka Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi salad. Yaklak 3,5 milyon liralk üretim yapan Hatay Dörtyol Recep Ataka Meslek ve Teknik Anadolu Lisesini 3,3 milyon liralk üretimle Hatay Payas Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ve 3 milyon liralk üretimle Mersin Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi izledi.

Hazine kesintisi yüzde 1e dütü

Bakanlk yetkilileri, uygulamal eitim imkan veren ve örencilere sektörün istedii becerilerin kazandrlmas ve kalc klnmasnda büyük frsat sunan iletmelerdeki üretimi artrmaya çaltklarn ifade ederken, böylece mezunlarn, mezuniyet alanlarnda istihdam imkanlarnn da çoalacana vurgu yapld.

Döner sermaye gelirlerinden hazine kesintisinin 2018 sonunda yüzde 15ten yüzde 1e düürülmesinin de bu art salad belirtildi.

Ana Sayfaya Git