Meslek liselerine yazılım hibe geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Bilgi ve Teknoloji Grubu iş birliğinde meslek lisesi öğrencilerine yönelik yazılım geliştirme eğitim programının hibe yoluyla ücretsiz ve okulların talepleri doğrultusunda verildiğini bildirdi.

Haberler 29.01.2020 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamada, MEB ile Bilgi ve Teknoloji Grubu i birliinde meslek lisesi örencilerine yazlm gelitirme program eitimi verilmesiyle ilgili haber ve yorumlarn gerçei yanstmad ifade edildi.

Açklamada unlar kaydedildi:

MESLEK LSELERNE YAZILIM

Yaplan i birlii protokolü çerçevesinde söz konusu yazlm gelitirme program meslek liselerimize hibe yoluyla ücretsiz olarak verilmekte olup ilgili eitim program okullarmzn talepleri dorultusunda örencilerimize sunulacaktr.

Ayrca haberlerde oluturulmak istenilen algnn aksine dier tüm yazlm gelitirme programlarnn eitimleri de talebe bal olarak ayn süreçte devam etmektedir.

Düzenlenecek eitimlerle kursiyerlere, yüz tanma uygulamalar gelitirme, kombi, klima gibi cihazlar kontrol etme, veri taban yönetimi, Android SDK (yazlm gelitirme kiti) ayarlarn yaparak görsel programlama dilini (Delphi) Android iletim sistemi ile haberletirme, mobil ara yüz oluturma, Bulut ortamndan veri toplama uygulamalar gelitirme, görsel programlama ile PLC kontrol etme gibi alan yeterlilikleri kazandrlacaktr.

Ana Sayfaya Git