Meslek lisesi öğrencilerinden evde sağlık hizmeti

Silvan ilçesindeki Yeşil Silvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ihtiyaç sahibi vatandaşlara evde sağlık hizmeti veriyor.

Haberler 10.05.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okul müdürlüünce hazrlanan Meslek Lisesi Örencileri Ailelerimizle Buluuyor projesi kapsamnda örenciler, ilçede ihtiyaç sahibi vatandalarn evlerine giderek salk hizmeti sunuyor.

Okul müdürü Salih çaçan, yapt açklamada, mahalle muhtarlar ve sivil toplum kurulular ile iletiime geçilerek tespit edilen ailelere 12 kiilik öretmen ve 27 kiilik örenci ekibiyle ziyaretlerde bulunup evde salk hizmeti verdiklerini belirtti.

EVDE SALIK HZMET

Bu kapsamda aile planlamas, salkl beslenme, fiziksel aktivite, eker ve tansiyon ölçümleri, nabz ve oksijen düzeyi ölçümü yapldn anlatan çaçan, öyle konutu:

imdiye kadar tespit etmi olduumuz 50 kiiye salk hizmeti vererek bu kapsamda vatandalara bin 200 adet eitici broür datmn gerçekletirdik. Bu hizmeti yürütürken örencilerimize kazandrdklarmz sahip olduklar milli, manevi, ahlaki, insani, kültürel deerleri gelitirmelerine yardmc olup ihtiyaç sahibi olanlara yardm edip örencilerde sevgi, sayg, merhamet duygularn alamak.

Ana Sayfaya Git